T-Mobile stapt uit Nederlands Sixpack-initiatief voor mobiel betalen

Nog geen jaar na een vergaande samenwerking van providers en banken om mobiel betalen te introduceren in Nederland, is de eerste provider al uit de samenwerking gestapt. T-Mobile gaat met zijn moedermaatschappij een andere vorm van mobiel betalen nastreven in Holland.

In september 2010 wisten de Nederlandse banken en providers een initiatief te starten om mobiel betalen in Nederland te introduceren voor het grote publiek. Inmiddels zijn de vervolgstappen bekendgemaakt door KPN en opmerkelijk genoeg is een provider uit de samenwerking gestapt.

T-Mobile laat desgevraagd aan All About Phones weten dat het bedrijf uit het ‘Sixpack-initiatief’ is gestapt omdat de investeringen volgens de provider niet opwegen tegen de baten van het initiatief. T-Mobile ziet volgens de woordvoerder wel veel toekomst in het mobiel betalen via NFC-technologie en zal het bedrijf dan ook samen met zijn moedermaatschappij Deutsche Telekom dit betalingsmodel verder gaan ontwikkelen. De provider kon niet aangeven op welke termijn wort begonnen met dit alternatief voor mobiel betalen.

De overige leden van het ‘Sixpack’, ABN AMRO, ING, KPN, Rabobank en Vodafone onderstrepen wel hun commitment aan Sixpack-initiatief. De bedrijven hebben inmiddels een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om gezamenlijk mobiel betalen aan de kassa te introduceren in Nederland. Het consortium gaat het initiatief nu ter goedkeuring aanbieden bij de Europese Commissie in Brussel. Verwacht wordt dat de Nederlandse consument begin 2013 mobiel kan betalen in Nederland, aldus KPN.

Mobiel Betalen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Eise -

    LOl dat gaat toch ook via nfc dus ik snap totaal niet waarom ze eruit zijn gestapt. Het is inderdaad de toekomst waar ik overigens erg naar uitkijk….

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters