T-Mobile stapt uit Nederlands Sixpack-initiatief voor mobiel betalen

Nog geen jaar na een vergaande samenwerking van providers en banken om mobiel betalen te introduceren in Nederland, is de eerste provider al uit de samenwerking gestapt. T-Mobile gaat met zijn moedermaatschappij een andere vorm van mobiel betalen nastreven in Holland.

In september 2010 wisten de Nederlandse banken en providers een initiatief te starten om mobiel betalen in Nederland te introduceren voor het grote publiek. Inmiddels zijn de vervolgstappen bekendgemaakt door KPN en opmerkelijk genoeg is een provider uit de samenwerking gestapt.

T-Mobile laat desgevraagd aan All About Phones weten dat het bedrijf uit het ‘Sixpack-initiatief’ is gestapt omdat de investeringen volgens de provider niet opwegen tegen de baten van het initiatief. T-Mobile ziet volgens de woordvoerder wel veel toekomst in het mobiel betalen via NFC-technologie en zal het bedrijf dan ook samen met zijn moedermaatschappij Deutsche Telekom dit betalingsmodel verder gaan ontwikkelen. De provider kon niet aangeven op welke termijn wort begonnen met dit alternatief voor mobiel betalen.

De overige leden van het ‘Sixpack’, ABN AMRO, ING, KPN, Rabobank en Vodafone onderstrepen wel hun commitment aan Sixpack-initiatief. De bedrijven hebben inmiddels een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om gezamenlijk mobiel betalen aan de kassa te introduceren in Nederland. Het consortium gaat het initiatief nu ter goedkeuring aanbieden bij de Europese Commissie in Brussel. Verwacht wordt dat de Nederlandse consument begin 2013 mobiel kan betalen in Nederland, aldus KPN.

Mobiel Betalen

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters