T-Mobile start uitrol 4G in augustus

T-Mobile heeft in een blog aangegeven dat het de uitrol van 4G in augustus 2013 zal starten. Daarmee maakt de provider als tweede concrete plannen bekend.

Netwerk visual

KPN is inmiddels al begonnen met de uitrol en zal over ruim een week de eerste commerciële diensten gaan aanbieden. Vodafone en Tele 2 hebben nog geen concrete plannen bekend gemaakt.

T-Mobile laat weten in augustus 2013 te beginnen met de uitrol van LTE in Amsterdam en andere grote steden, en hoopt eind 2014 een landelijk dekkend netwerk te hebben. T-Mobile maakt gebruik van de 1800MHz- en 900MHz-band, die zijn nu nog niet beschikbaar omdat ze nog gebruikt worden voor andere netwerken. KPN rolt 4G ook uit in de 800MHz-band, die is wel al beschikbaar. Sommige toestellen, waaronder de iPhone 5, ondersteunen die band niet. De banden van T-Mobile worden wel door de iPhone 5 ondersteund.

T-Mobile zegt verder alleen nieuwe abonnementen geschikt te maken voor 4G de eerste tijd. Later zal de provider in detail treden over die abonnementen. Nu al vertelt T-Mobile een derde minder betaald te hebben voor zijn frequentiespectrum dan KPN en Vodafone. Naar eigen zeggen kan de provider daarom “de beste kwaliteit voor de beste prijs blijven bieden.”

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters