T-Mobile stoot Orange Breedband af

Uit jaarcijfers van Deutsche Telekom blijkt dat de Nederlandse internet tak van T-Mobile dit jaar nog zal worden afgestoten. T-Mobile zelf spreekt de verwachting uit dat Orange Breedband binnenkort wordt verkocht.

Uit de jaarcijfers (pdf) die Deutsche Telekom heeft geopenbaard worden de activiteiten van Orange Breedband aangeduid als IFRS 5, wat staat voor wordt binnenkort af te stoten. T-Mobile zelf spreekt in het jaarverslag over de “verwachting dat Orange Breedband binnenkort wordt verkocht”.

Een woordvoerder van Orange Nederland ontkent dat laatste niet, zelfs niet dat Orange in de etalage staat. “Maar we hebben voor onszelf nog niet besloten wat er gaat gebeuren, binnen een half jaar moet daar meer duidelijkheid over komen.”

Deutsche Telekom nam Orange Nederland over van France Télécom in oktober 2007 voor 1,2 miljard euro. Daarmee kreeg het bedrijf er in een klap 2,2 miljoen mobiele bellers bij. Toen al liet T-Mobile Nederland doorschemeren dat men vooral in de mobiele klanten was geïnteresseerd.

Orange Breedband BV, het vroegere Wanadoo, hangt nu als een aparte vennootschap onder de T-Mobile Netherlands Holding BV. De waarde van het bedrijf met een half miljoen internetklanten wordt door T-Mobile geschat op 113 miljoen euro.

Orange is in Nederland actief als ADSL aanbieder, maar levert ook diensten aan de Zesko Holding via Casema.

Opvallend is dat rivaal Vodafone nu juist in de markt voor vast internet is gestapt, ongetwijfeld met het oog op toekomstige ontwikkelingen als femtocellen, waarbij mobiel spraakverkeer via DSL kan worden omgeleid.

Meest voor de hand liggende koper van Orange is KPN, dat de laatste tijd veel kleinere internetpartijen heeft opgekocht. Tweede kandidaat is Belgacom, dat met de overname van Scarlet de Nederlandse markt op wil. In Nederland in Scarlet vooralsnog een zeer bescheiden speler met 60.000 abonnees. Ook Telecom Italia, in Nederland bekend van internet prijzenstunter Alice, heeft wellicht interesse in overname van Orange.

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters