ACM: ‘T-Mobile moet stoppen met datavrije muziek’

T-Mobile moet stoppen met het aanbieden van datavrije muziek. Dat zegt de Autoriteit Consument en Markt. De provider laat het daar echter niet bij zitten en stapt naar de rechter.

Datavrije muziek

T-Mobile storing datavrije muziekEen aantal maanden geleden kondigde T-Mobile datavrije muziek aan. Iedere klant die een bundel met 6 GB data of meer heeft, kan sindsdien muziek streamen zonder data te verbruiken. Meteen daarna nam de Eerste Kamer een wet aan die de nieuwe dienst van de provider verbood. T-Mobile gaf echter aan zich daar niets van aan te trekken. Volgens de telecomaanbieder mag zero-rating in de onlangs aangenomen Europese wet namelijk wel.

Autoriteit Consument en Markt

De Autoriteit Consument en Markt laat het daar echter niet bij zitten. Sterker nog, het wil dat de provider nu stopt met het aanbieden van datavrije muziek. De dienst zou namelijk oneerlijke concurrentie voor muziekdiensten teweeg brengen. Als T-Mobile niet met datavrije muziek stopt, wil de ACM een dwangsom van 50.000 euro per dag opleggen, met een maximum van 500.000 euro.

‘Geen verrassing’

T-Mobile vindt het ‘geen verrassing’ dat de ACM met dit besluit komt. Het bedrijf benadrukt dat zijn dienst geen oneerlijke concurrentie met zich mee brengt. “Datavrije Muziek staat open voor iedere muziekstreamingdienst, en elke dienst kan zich kosteloos en zonder beperkende voorwaarden daarop aansluiten”, aldus de telecomaanbieder. Het bedrijf geeft aan naar de rechter stappen.

Bron: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters