T-Mobile veranderd dataroaming-voorwaarden na dwangsom OPTA

T-Mobile heeft laten weten haar voorwaarden omtrent dataroaming enigszins te wijzigen vanwege nieuwe Europese regels. Het bedrijf is tot deze beslissing gekomen onder dwang van de OPTA.

Screenshot HTC Legend berichten

Sinds 1 maart 2010 moeten alle providers een limiet van €50 exclusief BTW per maand hanteren voor dataroaming binnen Europa. Dit is door de meeste providers braaf opgevolgd, maar T-Mobile had er wat moeite mee. Onder dwang van internationale telecomwaakhond OPTA is de telco alsnog overstag gegaan, na dreiging met een dwangsom van 4,5 ton, die betaald moeten worden als de nieuwe voorwaarden na 31 maart nog niet ingevoerd zijn. Inmiddels heeft T-Mobile haar klanten laten weten binnen Europa een limiet van €59,50 inclusief BTW te hanteren voor postpaid-klanten, terwijl prepaid-klanten na 3 mei niet meer kunnen internetten in het buitenland.

Een positieve bijkomstigheid voor postpaid-klanten is dat T-Mobile de wijzigingen niet een maand van tevoren heeft aangekondigd, waardoor het kan zijn dat T-Mobile niet aan de wettelijke verplichtingen met betrekking tot het wijzigen van de voorwaarden voldoet. Dat zou betekenen dat klanten hun contract kostenloos mogen ontbinden. Of dat inderdaad het geval is, is de OPTA nu aan het onderzoeken.

Bron: Telecompaper

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters