T-Mobile verandert zijn target systeem

Sinds twee weken heeft T-Mobile zijn commissiemodel omgegooid en hierdoor hebben andere telecom zaken zich aan te passen het nieuwe systeem. Dit gaat niet altijd even goed en daarom besluiten veel telecom winkels om T-Mobile niet met elk toestel meer te verkopen.

T-Mobile hanteert sinds 2 juli een nieuw commissiemodel voor haar dealers. Voorheen was de vergoeding bij een nieuwe aansluiting of verlenging alleen afhankelijk van het gekozen abonnement. In het nieuwe model is die vergoeding afhankelijk van zowel het abonnement als het toestel. Duurdere telefoons leveren een hogere vergoeding voor de dealer op. Ook genereren ze vaak meer omzet voor T-Mobile, omdat ze actiever worden gebruikt voor diensten als sms en mobiele data.

De operator hoopt dat het nieuwe commissiemodel voorkomt dat subsidies worden misbruikt om branchevreemde producten weg te geven, zoals televisies, dvd-spelers en koelkasten. Eerdere pogingen om daaraan een einde te maken waren vruchteloos. De nieuwe opzet moet T-Mobile als partner nog aantrekkelijker maken voor dealers en klanten maken. Maar het tegendeel is op dit moment nog waar. Veel dealers hebben moeite met de aanpassingen aan hun systemen en doen T-Mobile in de ban, al dan niet tijdelijk.

Van: Telecomwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters