T-Mobile VS: “De documenten zijn authentiek, maar het netwerk is niet gehackt”

T-Mobile bevestigde onlangs de herkomst van de documenten die de groep hackers online te koop hebben aangeboden als originele T-Mobile-documenten. Maar het bedrijf blijft ontkennen dat de criminelen er aan zijn gekomen door middel van hacken.

T-MobileDe hackers hadden dinsdag de documenten van T-Mobile te koop aangeboden, de hoogste bieder zou de documenten in handen krijgen. De informatie zou onder meer bestaan uit financiĆ«le gegevens, geheime documenten, databases, scripts en programma’s van bedrijfsservers van T-Mobile. Eerder had de groep deze informatie al te koop aangeboden aan concurrenten van T-Mobile, maar volgens de hackers hadden zij geen belangstelling voor de documenten.

Op de posting waar de hackers de informatie te koop aanbieden staan ook de logbestanden van de hack, hiermee willen ze bewijzen dat ze T-Mobile echt hebben gehackt, het e-mailadres waarop ze bereikbaar waren is nu niet actief meer.

T-Mobile zegt dat het de kwestie heeft onderzocht en erachter is gekomen dat de data authentiek is, maar blijft ontkennen dat er klantgegevens zijn gestolen en dat het eigen netwerk is gehackt. T-Mobile heeft het volgende in een officiĆ«le verklaring gezegd: “Het document in kwestie is inderdaad een T-Mobile-document. Er is geen bewijs dat erop wijst dat het T-Mobile securitysysteem is gehackt of geschonden”.

De gestolen gegevens zouden dus niet verkregen zijn via een hack, maar de manier waarop ze wel in het bezit van deze groep zijn gekomen is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Information Week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters