T-Mobile VS: “De documenten zijn authentiek, maar het netwerk is niet gehackt”

T-Mobile bevestigde onlangs de herkomst van de documenten die de groep hackers online te koop hebben aangeboden als originele T-Mobile-documenten. Maar het bedrijf blijft ontkennen dat de criminelen er aan zijn gekomen door middel van hacken.

T-MobileDe hackers hadden dinsdag de documenten van T-Mobile te koop aangeboden, de hoogste bieder zou de documenten in handen krijgen. De informatie zou onder meer bestaan uit financiële gegevens, geheime documenten, databases, scripts en programma’s van bedrijfsservers van T-Mobile. Eerder had de groep deze informatie al te koop aangeboden aan concurrenten van T-Mobile, maar volgens de hackers hadden zij geen belangstelling voor de documenten.

Op de posting waar de hackers de informatie te koop aanbieden staan ook de logbestanden van de hack, hiermee willen ze bewijzen dat ze T-Mobile echt hebben gehackt, het e-mailadres waarop ze bereikbaar waren is nu niet actief meer.

T-Mobile zegt dat het de kwestie heeft onderzocht en erachter is gekomen dat de data authentiek is, maar blijft ontkennen dat er klantgegevens zijn gestolen en dat het eigen netwerk is gehackt. T-Mobile heeft het volgende in een officiële verklaring gezegd: “Het document in kwestie is inderdaad een T-Mobile-document. Er is geen bewijs dat erop wijst dat het T-Mobile securitysysteem is gehackt of geschonden”.

De gestolen gegevens zouden dus niet verkregen zijn via een hack, maar de manier waarop ze wel in het bezit van deze groep zijn gekomen is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Information Week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters