T-Mobile VS: “De documenten zijn authentiek, maar het netwerk is niet gehackt”

T-Mobile bevestigde onlangs de herkomst van de documenten die de groep hackers online te koop hebben aangeboden als originele T-Mobile-documenten. Maar het bedrijf blijft ontkennen dat de criminelen er aan zijn gekomen door middel van hacken.

T-MobileDe hackers hadden dinsdag de documenten van T-Mobile te koop aangeboden, de hoogste bieder zou de documenten in handen krijgen. De informatie zou onder meer bestaan uit financiële gegevens, geheime documenten, databases, scripts en programma’s van bedrijfsservers van T-Mobile. Eerder had de groep deze informatie al te koop aangeboden aan concurrenten van T-Mobile, maar volgens de hackers hadden zij geen belangstelling voor de documenten.

Op de posting waar de hackers de informatie te koop aanbieden staan ook de logbestanden van de hack, hiermee willen ze bewijzen dat ze T-Mobile echt hebben gehackt, het e-mailadres waarop ze bereikbaar waren is nu niet actief meer.

T-Mobile zegt dat het de kwestie heeft onderzocht en erachter is gekomen dat de data authentiek is, maar blijft ontkennen dat er klantgegevens zijn gestolen en dat het eigen netwerk is gehackt. T-Mobile heeft het volgende in een officiële verklaring gezegd: “Het document in kwestie is inderdaad een T-Mobile-document. Er is geen bewijs dat erop wijst dat het T-Mobile securitysysteem is gehackt of geschonden”.

De gestolen gegevens zouden dus niet verkregen zijn via een hack, maar de manier waarop ze wel in het bezit van deze groep zijn gekomen is nog niet bekendgemaakt.

Bron: Information Week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters