T-Mobile wil 4G-snelheden van 150 Mbit en eind 2015 landelijke dekking

DEN HAAG – Voor het einde van 2015 wil T-Mobile haar 4G-netwerk landelijk gedekt hebben. De uitrol van haar 4G-netwerk op de 900 MHz-frequentie moet dan zijn afgerond. In het vierde kwartaal van dit jaar verhoogt T-Mobile al de internetsnelheid voor abonnees.

T-Mobile 4G moet eind 2015 landelijk gedekt zijn

T-Mobile is momenteel nog druk bezig met het uitrollen van haar 4G-netwerk. Deze is al wel actief, alleen nog niet landelijk gedekt. In 2015 moet het 4G-netwerk van T-Mobile op de 900 MHz-band draaien. Het signaal is dan sterker, maar rijkt wel minder ver. Er moeten dus veel meer zendmasten worden geplaatst ten opzichte van een 1800 MHz-frequentie om landelijke dekking te hebben.

“T-Mobile bouwt op alle locaties sites voor maximale 4G-snelheden”, vertelt T-Mobile-netwerkspecialist Richard Marijs op een bijeenkomst in Den Haag. “In de Randstad zitten we al op bijna evenveel 4G-masten als KPN en Vodafone samen in hetzelfde gebied. Het netwerk van T-Mobile is veel dichter en zal daardoor hogere snelheden aankunnen.”

Eind 2015 moet het 4G-internet van T-Mobile landelijk gedekt zijn, wat KPN en Vodafone nu ook hebben. “Het kost veel tijd om het uit te rollen, maar qua internetsnelheid doen we het niet slecht. We hebben veel meer ‘sites’ gemoderniseerd dan bijvoorbeeld Vodafone.”

T-Mobile wil voor het einde van dit jaar zes nieuwe steden 4G-gedekt krijgen. Landelijke dekking moet er eind 2015 dus zijn. Zoveel mogelijke masten van de provider moeten dan ook 900 Mhz-4G hebben. Daarmee is het 4G-bereik ook binnenshuis beter, wat goed is voor de klanttevredenheid.

“Er worden steeds vaker app-updates via het 4G-netwerk gedaan ten opzichte van wifi omdat dat gewoon sneller gaat”, stelt Marieke Snoep, directeur Consumer Operations. “Ook streaming neemt enorm toe. Zo wordt er steeds vaker Netflix gekeken. Ook bellen onze klanten meer. De stijging van 10 procent komt onder andere door betere dekking binnenshuis.”

Volgende maand verhoogt T-Mobile de internetsnelheden voor abonnees. Tijdens de persconferentie in Den Haag werd dit alleen niet verder toegelicht.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters