Tablet-markt gaat de komende jaren exponentieel groeien volgens analisten

Analisten hebben voorspelt dat de tablet-markt de komende jaren exponentieel gaat groeien. Op zich geen verrassing, maar volgens de analisten van Gartner zal het wel heel snel gaan.

iPad

De iPad is begin dit jaar toch wel de grote drijfveer geweest voor de tablet-markt en zal dat waarschijnlijk ook nog wel even blijven, maar de concurrentie komt ook snel met alternatieven, zoals de recente Galaxy Tab van Samsung en de PlayBook van RIM. Samen zal dit, volgens de analisten van Gartner, tot een enorme groei in de tablet-markt leiden. Als we gartner mogen geloven zullen er dit jaar in totaal 20 miljoen tablets worden verkocht en dat aantal zal de komende jaren vertienvoudigen.

In 2011, wat nu al ‘het jaar van de tablet’ wordt genoemd, zal de tablet-markt volgens Gartner nog net geen verdrievoudiging zien en uitkomen op een omvang van 55 miljoen exemplaren. Volgend jaar zullen tablets, met uitzondering van een aantal, nog geen eigen besturingssystemen hebben, maar simpelweg besturingssystemen die bedoeld zijn voor smartphones of uitgeklede computer-besturingssystemen. Dat zal na 2012 gaan veranderen, waardoor een verdere groei behaald kan worden naar rond de 100 miljoen stuks. Verder voorspelt Gartner in 2014 een markt die voorziet in 200.000.000 tablets, hoewel dat nog wel erg ver weg is.

Bron: Crunchgear

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters