'Tablet met MeeGo van Nokia lekt uit'

Op het forum van Mobile-Review is een tablet gelekt met het logo van Nokia. De tablet zou voorzien zijn van het MeeGo OS en dienen als referentiemodel voor ontwikkelaars.

Een gebruiker van het Mobile-Review forum lijkt in het bezit te zijn van een Nokia-tablet. Het toestel dook plots op met een paar foto’s op het forum van de website met daarbij informatie over de capaciteiten van het toestel en het OS. Volgens de gebruiker die de foto’s heeft geplaatst gaat het hier om een tablet en niet om de Nokia N9-00. De N9 is volgende de geruchten de langverwachte MeeGo-smartphone van Nokia die meer dan 6 maanden al uitgesteld is door de producent. De verwachting is dat Nokia net voor het Mobile World Congress de tablet officieel zal gaan maken door haar nieuwe CEO.

Volgens de eigenaar van de foto’s gaat het hier om een referentiemodel van Nokia voor tablets. Het Nokia-logo is aan de bovenkant van het apparaat te zien, maar de omhulsel van de tablet lijkt te ontbreken. Het zou hier alleen om de voorkant met het scherm daarin gaan en om het moederbordje dat achter het scherm is geplaatst. Veel bedrijven gebruiken een dergelijke setup vroeg in het ontwikkelproces om de software zo snel mogelijk af te kunnen stemmen op de interne hardware.

De tablet lijkt voorzien te zijn van het nieuwe MeeGo OS. Dit OS is een samenwerking tussen Intel en Nokia is dat precies een jaar geleden aangekondigd werd door beide fabrikanten maar tot nog toe geen hardware heeft opgeleverd dat te vinden is op de markt. De eigenaar van de foto’s lijkt een paar tests met de tablet gedaan te hebben welke allemaal mislukt zijn. Zo heeft hij het opstarten van applicaties getest, het aanzetten van Wifi en Bluetooth en nog een paar andere zaken die allemaal nog niet werken. Dit lijkt erop te duiden dat de tablet nog lang niet klaar is en dat het hier om een vroeg model gaat dat gebruikt wordt voor tests.

Geruchten gaan al langer dat Nokia bezig is met een tablet. Eerder zou de tablet voorzien zijn van Meamo, de voorloper van MeeGo, maar sinds de samenwerking tussen Nokia en Intel lijkt de kans aanzienlijk toe te nemen dat de twee gebruik zullen maken van elkaars technieken voor een tablet.

Nokia MeeGo tablet

 

Nokia MeeGo tablet

 

Nokia MeeGo Tablet

 

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters