Tablet MSI Windpad op video te zien

Computerfabrikant MSI heeft al een tijdje geleden aangekondigd ook met tablets in de weer te zijn, en de MSI Windpad is nu op een duidelijke video verschenen. Die is onder dit artikel te zien. Het apparaat lijkt voorzien te zijn van high-end specificaties en daarmee is het een uitdager voor de komende stroom Honeycomb-tablets, zoals de Motorola Xoom.

MSI Windpad

De video is gemaakt door The Inquirer en staat op YouTube. De specificaties die bekend zijn: een 10 inch multitouch scherm, NVIDIA Tegra 2 dual-core processor, en uiteraard Android 3.0 Honeycomb. Er zit een trackpad op het apparaat voor makkelijker navigeren. De kijkhoeken zijn prima, dankzij het IPS LCD scherm.

De tablet kan ook op slot gezet worden in portret- of landschapsmodus. Er zit een G-sensor in die je door fotobestanden laat browsen en ook in staat is om pagina’s van een e-book om te slaan door de tablet een beetje schuin te houden. Makkelijk voor mensen die te lui zijn om een vinger te gebruiken.

Vreemd genoeg lijkt de tablet in deze video op Android 2.2 Froyo te lopen. Toch draait het applicaties die voor Honeycomb zijn geoptimaliseerd, zoals de YouTube-app. Dat kan betekenen dat MSI aan wat software-tweaks werkt voordat het apparaat op de markt wordt gebracht. MSI denkt dus kennelijk nog wat aan Honeycomb te kunnen verbeteren. En wil er waarschijnlijk een eigen schil omheen doen, zoals zoveel fabrikanten ook met de Ansdroid-telefoons hebben gedaan.

Het zou zomaar kunnen dat deze tablet nog deze maand op een beurs word geshowd, en dan komen er waarschijnlijk meer details vrij.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters