Tablet MSI Windpad op video te zien

Computerfabrikant MSI heeft al een tijdje geleden aangekondigd ook met tablets in de weer te zijn, en de MSI Windpad is nu op een duidelijke video verschenen. Die is onder dit artikel te zien. Het apparaat lijkt voorzien te zijn van high-end specificaties en daarmee is het een uitdager voor de komende stroom Honeycomb-tablets, zoals de Motorola Xoom.

MSI Windpad

De video is gemaakt door The Inquirer en staat op YouTube. De specificaties die bekend zijn: een 10 inch multitouch scherm, NVIDIA Tegra 2 dual-core processor, en uiteraard Android 3.0 Honeycomb. Er zit een trackpad op het apparaat voor makkelijker navigeren. De kijkhoeken zijn prima, dankzij het IPS LCD scherm.

De tablet kan ook op slot gezet worden in portret- of landschapsmodus. Er zit een G-sensor in die je door fotobestanden laat browsen en ook in staat is om pagina’s van een e-book om te slaan door de tablet een beetje schuin te houden. Makkelijk voor mensen die te lui zijn om een vinger te gebruiken.

Vreemd genoeg lijkt de tablet in deze video op Android 2.2 Froyo te lopen. Toch draait het applicaties die voor Honeycomb zijn geoptimaliseerd, zoals de YouTube-app. Dat kan betekenen dat MSI aan wat software-tweaks werkt voordat het apparaat op de markt wordt gebracht. MSI denkt dus kennelijk nog wat aan Honeycomb te kunnen verbeteren. En wil er waarschijnlijk een eigen schil omheen doen, zoals zoveel fabrikanten ook met de Ansdroid-telefoons hebben gedaan.

Het zou zomaar kunnen dat deze tablet nog deze maand op een beurs word geshowd, en dan komen er waarschijnlijk meer details vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters