Tablet van Amazon stoomt op naar tweede plek op tabletmarkt

De iPad krijgt eindelijk echte concurrentie: de Kindle Fire tablet van webwinkel Amazon is de eerste tablet die ook flinke verkoopcijfers ziet. De Kindle Fire is, zo berekent Amazon, in het laatste kwartaal van dit jaar goed voor een verkoop van bijna vier miljoen exemplaren.

Kindle fire

Daarmee is het de eerste tablet na de iPad die behoorlijke verkoopcijfers weet te boeken. Als de verkoopcijfers bewaarheid worden, dan staat de Kindle Fire fier bovenaan alle andere iPad-concurrenten, op plek twee onder de Appletablet.

De verkoop is goed voor en marktaandeel van bijna 14 procent van de wereldwijde tabletmarkt. Apple staat met zijn iPad nog altijd stevig bovenaan met bijna 66 procent van de markt, en onder de Kindle Fire staat op flinke afstand Samsung met een marktaandeel van 4,8 procent. De cijfers zijn afkomstig van IHX iSuppli.

Het succes van de Kindle Fire kan grotendeels te maken hebben met de lage prijs. De tablet is veel goedkoper dan de iPad 2. Reden waarom analisten vermoeden dat Apple terugslaat met een prijsverlaging voor de iPad 2 als over een paar maanden de iPad 3 wordt gelanceerd. Dergelijke moves zagen we ook al bij nieuwe iPhones; de oudere modellen bleven in de verkoop en werden goedkoper.

Een andere succesfactor voor de Kindle Fire is de koppeling met het aanbod van webwinkel Amazon. E-books, films en tijdschriften kunnen vrij makkelijk via Amazon worden aangekocht en direct op de tablet geplaatst.

IHS telt dat eind dit jaar in totaal 64,7 miljoen tablets zijn verkocht wereldwijd, en dat is flink wat meer dan de zestig miljoen tablets die in augustus nog werden voorspeld. In 2010 werden er in totaal 17,4 miljoen tablets verkocht. Een verdere groei wordt voorzien: in 2015 zullen er dik 287 miljoen tablets worden verkocht, aldus IHS.

Bron: Cellular News

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters