Tablet van Elocity eerste op de markt met Tegra 2 processor

Op de CES-beurs in Las Vegas was hij begin januari al te bewonderen: de eLocity A10. Een tien inch tablet die loopt op Android 2.2 en een Tegra 2 processor. Bijzonder is hij niet, maar de tablet is wel de eerste op de markt met zo’n processor.

elocity A10

Eind deze maand wordt – in Amerika – de Motorola Xoom op de markt gebracht, de eerste Tegra 2 tablet die op Android Honeycomb loopt. In maart komt vervolgens de Blackberry Playbook, en in april wordt de iPad 2 verwacht.

Maar wie niet kan wachten op pure power op tabletgrootte, kan dus de Elocity A10 bestellen. Naast deze dualcore processor heeft het apparaat 512 mb DDR2 667 Mhz Ram. Het display meet precies 10.1 inxch en het apparaat is voorzien van multitouch. Het is met geheugens van 4Gb tot 4 Gb te bestellen en de prijzen liggen tussen de 400 en 700 dollar.

Voorts zit er een 1.3 megapixel camera in, aan de voorkant, en een microfoon. Er is een accelerometer ingebouwd, een lichtsensor en het apparaat kan vibreren. Een HDMI-out aansluiting en een usb-poort maken de tablet compleet, plus een micro-SD kaart ingang voor nog meer opslag.

De voorganger van deze tablet, de kleinere 7 inch elocity A7, maakte niet zo’n goede indruk. Het apparaat was niet in staat om multitouch-bediening te begrijpen, terwijl dat wel was beloofd. Behalve deze ergerlijke zaak was er met die tablet eigenlijk niet zoveel mis. Het werd gezien als een goedkoop alternatief voor de Samsung Galaxy Tab.

Nog een specificatie die de eLocity A10 interessant maakt: het scherm is voorzien van het schier onbreekbare Gorilla glass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Michel -

  en Notion Ink Adam heeft ook de tegra 2 aan boord oke nog mondjes maat leverbaar en volgens mij nog niet in nederland maar er zijn wel een aantal op de markt.

 2. bartvuijk -

  Het is waar dat de Folio eerder was met zo'n processor. Martijn heeft dus gelijk. Echter, die Folio heeft bij veel gebruikers niet zo'n beste [url=https://www.allaboutphones.nl/nieuws/5846/Toshiba-tablet-uit-Engelse-winkels-gehaald-na-klachten-van-klanten.html]indruk[/url] achtergelaten. Laat onverlet dat 'ie toch eerder was, maar hardlopers zijn kennelijk soms doodlopers, ook op dit gebied 😉 En blijf fouten melden, daarmee houd je ons scherp!

 3. Martijn -

  Uhhh, Toshiba Folio 100?? Is al sinds november te verkrijgen. Heeft een nVidia Tegra 2 chipset 😉

  Jullie moeten wat zorgvuldiger zijn met facts. Kom regelmatig fouten tegen. Zonde wat de site wordt minder betrouwbaar!

  1. Danijel -

   Tjah, je kunt uiteraard ook het andere uiterste nemen 😉 We proberen de geruchten altijd te checken en uiteraard de facts. Over het algemeen doen we het erg goed, maar er gaat wel eens inderdaad doorheen. Overigens is de Folio nog niet beschikbaar op de markt, en deze dus wel. Daarin is hij de eerste.

   We gaan er dus op letten 😉

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

 • Qontent Matters
 • Czaar Peterstraat 159
 • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via