Tablet van Elocity eerste op de markt met Tegra 2 processor

Op de CES-beurs in Las Vegas was hij begin januari al te bewonderen: de eLocity A10. Een tien inch tablet die loopt op Android 2.2 en een Tegra 2 processor. Bijzonder is hij niet, maar de tablet is wel de eerste op de markt met zo’n processor.

elocity A10

Eind deze maand wordt – in Amerika – de Motorola Xoom op de markt gebracht, de eerste Tegra 2 tablet die op Android Honeycomb loopt. In maart komt vervolgens de Blackberry Playbook, en in april wordt de iPad 2 verwacht.

Maar wie niet kan wachten op pure power op tabletgrootte, kan dus de Elocity A10 bestellen. Naast deze dualcore processor heeft het apparaat 512 mb DDR2 667 Mhz Ram. Het display meet precies 10.1 inxch en het apparaat is voorzien van multitouch. Het is met geheugens van 4Gb tot 4 Gb te bestellen en de prijzen liggen tussen de 400 en 700 dollar.

Voorts zit er een 1.3 megapixel camera in, aan de voorkant, en een microfoon. Er is een accelerometer ingebouwd, een lichtsensor en het apparaat kan vibreren. Een HDMI-out aansluiting en een usb-poort maken de tablet compleet, plus een micro-SD kaart ingang voor nog meer opslag.

De voorganger van deze tablet, de kleinere 7 inch elocity A7, maakte niet zo’n goede indruk. Het apparaat was niet in staat om multitouch-bediening te begrijpen, terwijl dat wel was beloofd. Behalve deze ergerlijke zaak was er met die tablet eigenlijk niet zoveel mis. Het werd gezien als een goedkoop alternatief voor de Samsung Galaxy Tab.

Nog een specificatie die de eLocity A10 interessant maakt: het scherm is voorzien van het schier onbreekbare Gorilla glass.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters