Tablet van Gigabyte op Windows 7 komt eraan

In Taiwan en de Verenigde Staten zal hij zeker op de markt komen, en wellicht ook in Europa: een tablet van Gigabyte, met als besturingssysteem Windows 7.

Gigabyte S1080

Gigabyte, beter bekend van moederborden in pc’s, doet met zijn S1080 dus niet mee met de Android Honeycomb-hype die veel tabletfabrikanten heeft bevangen. Gewoon Windows erop, en klaar. Hoewel dit besturingssysteem niet echt voor tablets is geoptimaliseerd. Dat zou met opvolger Windows 8 wel het geval zijn.

De 10,1 inch grote tablet lijkt dan ook meer op een gewone computer dan bijvoorbeeld een iPad of de Motorola Xoom, om maar enkele concurrenten te noemen. Het ding is veel dikker en ook wat lomper. Voor de rest is de vorm zoals die van een tablet moet zijn, met pc-achtige zaken als een 320 Gb harde schijf, een Intel Atom N570 dualcore processor (bekend van netbooks) en een flink gewicht (895 gram). Ter vergelijking: de iPad biedt bijna hetzelfde schermformaat voopr 613 gram.

Het gewicht heeft voornamelijk te maken met de grotere accu die het apparaat nodig heeft om de Intel processor van stroom te voorzien.

Het apparaat is flink aan de prijs, meer dan 700 euro, en wijkt daarmee eveneens af van de iPad van Apple en Androidtablets die met hun instapmodellen allemaal rond de 500 euro proberen uit te komen, omdat Apple daar nu eenmaal de lat heeft gelegd.

Naar verwachting zal deze tablet vooral in het zakenleven worden gewaardeerd, omdat het vanwege het Windows besturingssysteem volledig compatibel is met Microsoft Office-software.

Bron: Computerworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters