Tabletmakers doen het rustiger aan

In een onlangs uitgebracht rapport van JP Morgan Chase staat dat tabletmakers hun productiecijfers omlaag brengen, omdat ze het gevoel hebben dat ze toch niet op kunnen tegen de iPad 2 van Apple.

Apple iPad 2

Analist Mark Moskowitz meldt in het rapport dat de fabrikanten van tablets er geen haast meer mee maken om deze producten zo snel mogelijk uit hun fabrieken te persen. Ze nemen zelfs gas terug, omdat de iPad 2 de onbetwiste leider op deze markt is en blijft, meldt Moskowitz.

Samsung, Motorola en Asus hebben hun productie sinds maart met tien procent omlaag gebracht, nadat de fabrikanten merkten dat de vraag naar hun producten niet zo groot was als zij verwachtten. Producten als de Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab, Asus Eee Pad Transformer en BlackBerry PlayBook lopen lang niet zo goed als de iPad 2.

De vraag naar de iPad 2 blijft daarentegen ongewijzigd sterk, ondanks de verhalen over tekorten en wachttijden en artikelen over mogelijke problemen met de LCD-schermen van de iPads. Ook de recente ontploffing in een iPadfabriek van Foxconn heeft de vraag niet doen verminderen. Overigens is die fabriek net weer in gebruik genomen.

Nokia meldde eerder in een beschouwend verhaal dat er dit jaar 2011 tablets op de markt zouden verschijnen. Maar of die voorspelling uitkomt, is in het licht van de tamelijk droevige verkoopcijfers niet zo zeker meer.

Bron: Uberphones

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters