Tabletmakers gedwongen om hun prijzen te verlagen

Fabrikanten van tablets, behalve de iPad van Apple, zijn gedwongen om hun prijzen te verlagen. De producten worden namelijk nauwelijks verkocht; bijna iedereen die een tablet wil, koopt een iPad. De Android- en Windows-tablets blijven op de plank liggen in de winkels.

tablets

Apple kreeg het voor elkaar om afgelopen kwartaal 9,25 miljoen iPads te slijten aan consumenten, en sommige winkeliers kunnen de vraag nauwelijks bijbenen. Dit staat in schril contrast met de desinteresse voor andere tablets. Omdat consumenten ze niet willen kopen, willen winkelketens ze bij voorbaat niet inslaan, en zo stokt de bevoorradingslijn. De fabrieken blijven ermee zitten.

De Amerikaanse winkelketen Best Buy blijft zitten met 200.000 tablets van HP (die op WebOS lopen), en wil dat HP ze weer terugneemt, anders zit de winkel met een enorme schadepost: ze worden niet verkocht. De populairste iPadconcurrent is tot op heden de Eee Pad Transformer van Asus, maar zelfs van deze Androidtablet – die in een oplage van 700.000 stuks op de markt is gebracht – is dertig procent nog niet verkocht.

Tabletmakers als Samsung, Motorola en HP zien zich nu gedwongen om de prijzen van hun producten te verlagen om de zwakke verkoopcijfers op te krikken. De TouchPad van HP is in de VS al honderd dollar goedkoper dan bij de lancering. De Motorola Xoom is ook in prijs verlaagd, waardoor het 32 GB model nu net zo duur is als het 16 GB model van Apple’s iPad. Digitimes meldt op basis van zijn bronnen bij de elektronicafabrikanten in AziĆ« dat er meer prijsverlagingen aankomen dit jaar.

Bron: BGR

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters