Tabletmakers schakelen over van Android op Windows 8

Tabletmakers die teleurgesteld zijn in de verkoop van hun Androidproducten, denken er massaal over om in de nabije toekomst op Windows 8 als OS over te schakelen. Dat meldt Digitimes, dat dit zoals gewoonlijk heeft gehoord van de Aziatische fabrikanten van componenten van tablets.

Apple iPad 2 launch NL

Sinds Apple de tabletmarkt volledig domineert met zijn iPad en de opvolger, iPad 2, lopen de fabrikanten van Androidtablets daar hopeloos achteraan. Ook uit de tabletreviews van All About Phones blijkt dat het besturingssysteem nog niet echt klaar is, en dat komt de prestaties van de apparaten niet ten goede.

Dat is goed te zien in de verkoopcijfers. De ene na de andere fabrikant halveert de productie van zijn tablets, omdat ze gewoon niet verkocht worden.

En dat terwijl mensen voor de iPad 2 in de rij stonden, zoals op de foto hierbij te zien is. Dat wijten ze niet aan hun apparaten, maar aan de software. Teleurgesteld als ze zijn in het Androidplatform voor tablets, Android Honeycomb, zouden de fabrikanten nu hun hoop hebben gevestigd op het toekomstige Windows 8, het eerste besturingssysteem van Microsoft dat gericht is op tablets. Ze hopen met Windows 8 op hun tablets beter uit de verf te komen in de hevige concurrentie met de iPad.

Windows 8 komt pas volgend jaar op de markt. Microsoft en chipfabrikant Intel hebben een roadmap aan tabletfabrikanten overgelegd die het hun mogelijk maakt niet alleen qua OS over te stappen, maar ook qua CPU: ARM wordt verlaten ten gunste van nieuwe Intel-processors die zeer zuinig omgaan met energie. Overigens is Windows 8 ook in staat om op ARM-chips te draaien, dus de fabrikanten hebben de keuze.

Bron: Digitimes</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. MiAmRA -

  Geen verassing. Ik ben van mening dat je momenteel als gemiddelde consument beter af bent met een Galaxy Tab draaiend op Gingerbread dan een huidige versie van Honeycomb.

 2. bartvuijk -

  Ja, maar Windows phone 7 volgt Windows Mobile 6.5 op dat geen sterk product was. En Windows 8 is gewoon een PC besturingssysteem en volgt Windows 7 en XP op. Dat wel iedereen kent en vertrouwt.

 3. windows 8 -

  Grappig als dit waar is want de telefoonfabrikanten staan niet te trappelen om WP7 toestellen uit te brengen. Want ze kunnen geen eigen schil maken.
  Apple heeft gewoon een sterk imago.
  Google heeft zelf toegegeven dat android 3.0 een haastklus was deze zal met de volgende release verbeterd worden.

 4. darkmaffia -

  ''Android loopt op ARM-processors, Windows op Intel-CPU's. Die zullen dus in de toekomstige Windows-tablets moeten worden ingebouwd.''

  Dat is juist de kracht van windows 8 is dat het ook op ARM zal draaien. dus ook snapdragons en qualcomm cpu's kunnen worden gebruikt. valt me beetje tegen dat je dat nog niet weet.

  1. bartvuijk -

   Correct, maar Digitimes meldt tevens dat de tabletfabrikanten meer heil zien in de aloude 'Wintel' combinatie. Zal dat nog even verduidelijken.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters