Tabletmakers schakelen over van Android op Windows 8

Tabletmakers die teleurgesteld zijn in de verkoop van hun Androidproducten, denken er massaal over om in de nabije toekomst op Windows 8 als OS over te schakelen. Dat meldt Digitimes, dat dit zoals gewoonlijk heeft gehoord van de Aziatische fabrikanten van componenten van tablets.

Apple iPad 2 launch NL

Sinds Apple de tabletmarkt volledig domineert met zijn iPad en de opvolger, iPad 2, lopen de fabrikanten van Androidtablets daar hopeloos achteraan. Ook uit de tabletreviews van All About Phones blijkt dat het besturingssysteem nog niet echt klaar is, en dat komt de prestaties van de apparaten niet ten goede.

Dat is goed te zien in de verkoopcijfers. De ene na de andere fabrikant halveert de productie van zijn tablets, omdat ze gewoon niet verkocht worden.

En dat terwijl mensen voor de iPad 2 in de rij stonden, zoals op de foto hierbij te zien is. Dat wijten ze niet aan hun apparaten, maar aan de software. Teleurgesteld als ze zijn in het Androidplatform voor tablets, Android Honeycomb, zouden de fabrikanten nu hun hoop hebben gevestigd op het toekomstige Windows 8, het eerste besturingssysteem van Microsoft dat gericht is op tablets. Ze hopen met Windows 8 op hun tablets beter uit de verf te komen in de hevige concurrentie met de iPad.

Windows 8 komt pas volgend jaar op de markt. Microsoft en chipfabrikant Intel hebben een roadmap aan tabletfabrikanten overgelegd die het hun mogelijk maakt niet alleen qua OS over te stappen, maar ook qua CPU: ARM wordt verlaten ten gunste van nieuwe Intel-processors die zeer zuinig omgaan met energie. Overigens is Windows 8 ook in staat om op ARM-chips te draaien, dus de fabrikanten hebben de keuze.

Bron: Digitimes</a>

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters