Tablets Amazon zouden honderden euro's goedkoper worden dan de iPad

De tablets die webwinkel Amazon waarschijnlijk volgende maand op de markt gaat brengen, gaan letterlijk honderden euro’s minder kosten dan de iPad. Waarmee een belangrijk aspect van de onbetwiste marktleider wordt aangevallen, want de concurrentie slaagt er tot op heden nauwelijks in om onder de prijs van de Apple-tablet te duiken.

Amazon tablets

De iPad kost 479 euro of 499 dollar. De Amazontablet zou daar honderden euro’s onder gaan zitten. De Androidtablet zou ergens volgende maand of in oktober in de virtuele schappen van Amazon komen te liggen, meldt de New York Post.

De krant heeft over de specificaties weinig nieuws gemeld. Een negen inch scherm is het belangrijkste gegeven. Camera’s zouden wellicht zijn weggelaten, waarmee de tablet eigenlijk meer gezien kan worden als een superdeluxe e-reader.

Al eerder werd verwacht dat Amazon de tablet goedkoop zou maken, omdat dit al eerder met de e-reader Kindle is gedaan; de prijs van de tablet kan worden gedrukt door de vele e-boeken die erdoor worden verkocht. De tablet kan natuurlijk veel meer dan de e-reader, die alleen maar boeken (en websites) kan laten zien: de Appstore, Cloud Player, Instant Video en andere diensten van Amazon zijn ervoor beschikbaar.

Dat een klein prijsje succes op de markt kan betekenen, hebben we kunnen zien sinds HP de tablet TouchPad in de opheffingsuitverkoop gooide voor maar 99 dollar; sindsdien is die tablet niet aan te slepen en dit succes heeft zelfs een impuls gegeven aan ontwikkelaars voor het WebOS-platform, die ineens klandizie hebben.

Als grootste webwinkel voor consumenten kan Amazon zich veroorloven om het apparaat goedkoop in de markt te zetten. De tablet wordt waarschijnlijk gelijktijdig gepresenteerd met twee e-readers die de feitelijke opvolgers van de Kindle worden.

Bron: Electronista

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters