Tablets beginnen desktop-pc, laptop en tv te vervangen

De tablet is er nog maar net, maar het handzame apparaat begint nu al de functie van desktop-pc’s, laptops en zelfs televisies te vervangen. Google’s AdMod-dienst heeft er een enquete naar gehouden en meldde deze week de resultaten.

Apple iPad 2

Het onderzoek is gehouden onder 1430 mensen. Wat voor tablet ze gebruikten, was voor de vraagstelling minder belangrijk dan wat ze ermee deden.

Meer dan driekwart (77 procent) van de ondervraagden zei dat ze veel minder achter hun pc te vinden zijn sinds ze een tablet hebben. 43 Procent meldde dat ze meer tijd met hun tablets doorbrachten dan achter hun desktop-pc of laptop. En een op de drie zei vaker naar bewegend beeld op zijn tablet te kijken, dan naar de televisie.

Tablets mogen dan zeer mobiele apparaten zijn, 82 procent van de tabletbezitters gebruiken hun ‘slate’ vooral thuis. Het apparaat wordt door 11 procent van de respondenten wel onderweg gebruikt. Op het werk daalt het gebruik naar 7 procent. 62 Procent gebruikt de tablet ’s avonds en nog eens 69 procent doordeweeks. 68 Procent vertelde meer dan een uur per dag met de tablet in de weer te zijn. 38 Procent zelfs meer dan twee uur per dag.

Voor 28 procent heeft de tablet de computer min of meer vervangen. 84 procent van de ondervraagden speelt er spelletjes op, 78 procent zoekt informatie, 74 procent e-mailt ermee, 61 procent leest er nieuws op, 56 procent zit ermee op de sociale netwerken, 51 procent luistert naar muziek of bekijkt video’s en 46 procent leest er e-books mee. 42 Procent gebruikt de tablet om er online mee te shoppen.

Is papier dood? Niet helemaal, maar het duurt niet lang meer: 59 procent van de tableteigenaren meldde de tablet meer te gebruiken voor leeswerk dan gewone papieren boeken. Is de radiio dood? Ook niet: iets meer dan de helft (52 procent) zei vaker met de tablet naar internetadio te luisteren dan via de ether of de kabel.

Bron: CNET

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters