Tablets en touch-only-telefoons onnodig volgens RIM-baas

Volgens de co-CEO van RIM is de markt voor telefoons met alleen een touchscreen en tablets helemaal niet zo belangrijk. Volgens de man lijken tablets teveel op andere apparaten en willen consumenten toch meer dan alleen een touchscreen in hun telefoon.

RIM logo

Mike Lazaridis, co-CEO van Research in Motion, heeft in een interview een aantal interessante uitspraken gedaan omtrent apparaten met alleen een touchscreen. Volgens Lazardis zou de markt voor tablets en telefoons zonder fysiek toetsenbordje onduidelijk en minder belangrijk zijn. Consumenten zouden na hun eerste full-touch-telefoon toch een fysiek toetsenbord willen, al dan niet in combinatie met een touchscreen. Voor tablets geldt dat ze teveel overlap vertonen met netbooks en smartphones en daarom nooit echt belangrijk zullen worden, als we de RIM-baas mogen geloven.

Binnen RIM zien we deze uitspraken erg goed overeenkomen met de strategie en verkoopcijfers van het bedrijf. Hoewel RIM zich wel in de touchscreenmarkt heeft gewaagd met de BlackBerry Storm, maar dat was niet bepaald een succes. Geruchten over een tablet van RIM bestaan, maar zijn voorlopig nog geen werkelijkheid. Een nieuw gerucht laat een BlackBerry-slider zien met toetsenbordje, wat precies overeenkomt met de uitspraken van Lazardis. Volgens de co-CEO is het trouwens ook dit toetsenbordje dat BlackBerry groot heeft gemaakt.

Kijken we even buiten RIM, dan lijken de uitspraken van Lazardis echter verre van de waarheid te liggen. De populariteit van de iPad laat zien dat er wel degelijk een markt is voor tablets. De full-touch-telefoons lijken toch ook zeker populair te zijn, gezien het succes van toestellen als de Samsung Corby, Sony Ericsson Xperia X10 en HTC Desire. Aangezien de markt voor touchscreentelefoons nu al even bestaat en nog steeds blijft groeien, lijkt het onmogelijk dat alleen mensen die nog nooit een touch-only-toestel gehad hebben zo’n telefoon kopen.

Bron: Electronista

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters