Tablets voor musici in de maak, met Meego en Windows 7

Het bedrijf Indamixx heeft twee tablets in de maak die speciaal op musici zijn gericht. Opmerkelijk genoeg werken de platte computers niet allebei op hetzelfde OS: de één loopt op Meego, en de ander op Windows 7.

indamixx tablet

De Windows 7-variant is voor musici waarschijnlijk de meest interessante, want er zitten usb 2.0 poorten in waar muzikale randapparatuur op kan worden aangesloten. Deze tablet heeft net als zijn Meego-broer een Intel Atom N450 1.66 processor. Die zal qua prestaties de meesta tablets met ARM-cpu’s tussen 500Mhz en 1Ghz achter zich laten en bovendien is het compatible met alle software die voor x86-computers is bedacht.

De Meego-versie van Indamixx heeft een 250Gb harddisk, twee usb 2.0 poorten en een mini-VGA-uitgang om een externe monitor aan te hangen. De Windows 7-versie heeft minder opslagcapaciteit, 160 Gb, maar er is wel gezorgd voor een extra usb-poort. Beide modellen beschikken over 2Gb Ram.

De tablets krijgen bijzondere software mee, Transmission 5.0, een muziekprogramma waarmee je bijzonder makkelijk allerlei settings kunt wijzigen en de tracks in een logische en makkelijke manier kunt ordenen.

Overigens zijn de tablets verder niet uniek. Elke andere x86-tablet kan met dezelfde of andere muzieksoftware hetzelfde als de twee tablets van Indamixx. De tablets van de fabrikant zijn niet echt goedkoop en muzikanten die tablets nodig denken te hebben voor hun werk, kunnen elders goedkoper shoppen. De Meego-versie kost 700 dollar en de Windows 7-versie 780 dollar.

Ook lijken de muzikale tablets van Indamixx nogal beperkt in het gebruik, en het is de vraag of kopers hun oog laten vallen op een tablet dat duur is en volledig gericht op één taak. 2011 wordt het jaar van de tablets, dus er is straks keus genoeg.

Bron: geekwithlaptop

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters