‘Tabletverkoop neemt dit jaar klein beetje toe’

De tabletmarkt groeit nog steeds, maar die groei neemt wel steeds meer af. Verwacht wordt dat er dit jaar 233 miljoen tablets worden verkocht. Dit is een groei van 8 procent ten opzichte van 2014.

Asus Transformer Pad TF303K koopwijzer

Dit voorspelt onderzoeksbureau Gartner. De stagnerende groei wordt dus doorgezet. Onder andere Apple’s tabletafdeling heeft het moeilijk. Zo valt de verkoop van nieuwe iPads tegen. Dit komt vooral omdat tablets langer meegaan dan smartphones, aldus Gartner.

“Het instorten van de tabletmarkt in 2014 was alarmerend”, stelt Ranjit Atwal, de onderzoeksdirecteur van Gartner. “De afgelopen twee jaar zat het groeipercentage telkens in de dubbele cijfers. De grote daling die we nu zien, ligt aan een paar dingen.”

“Zo gaan tablets langer mee. De tablet wordt door een hele familie gebruikt en software-updates, vooral bij iOS-apparaten, houden het apparaat up to date. Een andere oorzaak is dat nieuwe tablets qua hardware weinig vernieuwend zijn. Consumenten worden daardoor niet verleid een nieuwe tablet te kopen.”

In 2016 worden er waarschijnlijk 259 miljoen tablets verkocht. Opnieuw meer dan het voorgaande jaar, dus. Gartner verwacht dat er dit jaar 1,906 miljard telefoons worden gekocht. In 2016 zijn dat er 1,969 miljard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters