‘TAG Heuer komt binnenkort met modulaire smartwatch’

Twee jaar geleden lanceerde het luxe horlogemerk TAG Heuer voor het eerst een smartwatch: de TAG Heuer Connected. Hoewel het bedrijf verwachtte 20.000 van de wearables te verkopen, werden er meer dan tweemaal zoveel horloges verkocht. TAG Heuer verkocht 50.000 stuks van en lijkt de smaak te pakken te hebben. Dit jaar komt het bedrijf namelijk met de opvolger van de Connected: de TAG Heuer Connected Modular. Deze nieuwe wearable zal uiteraard op Android Wear 2.0. draaien.

Gebruiker kan kiezen tussen digitaal of traditioneel uurwerk.

Tag HeuerWat meteen opvalt is het woord “modular” in de naam van de TAG Heuer smartwatch. Een modulair horloge kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Een bedrijf zou verschillende horlogebanden al kunnen interpreteren als zijnde modulair. Bij de Connected Modular gaat het echter veel verder dan dat. Het zou namelijk mogelijk zijn het uurwerk te vervangen. Gebruikers kunnen hierbij kiezen tussen een digitaal horloge of een meer conventioneel horloge. Hoe deze overschakeling precies in zijn werk zal gaan is nog onbekend.

Ook band en sluiting kunnen aangepast worden

Behalve het uurwerk, zal de gebruiker de wearable nog verder kunnen aanpassen. Zo zouden de uitsteeksels, waaraan de band vast zit, volledig gemodificeerd kunnen worden. Ook zullen er verschillende opties zijn wat betreft de band zelf en de sluiting.

Vanaf 14 maart beschikbaar

In januari vertelde één van de TAG Heuer directeuren, dat de Connected Modular in mei verwacht zou kunnen worden. Volgens meer recente berichten van een bron, welke inside informatie zou hebben, zal het horloge al op 14 maart gelanceerd worden. Helaas zijn er nog geen verdere details bekend over de specificaties of het uiterlijk van de smartwatch. Wie een Connected horloge wil kopen, moet hier minimaal 1400 euro voor afrekenen. Verwacht wordt dat de Connected Modular minimaal even duur zal zijn, maar waarschijnlijk zelfs een stukje duurder.

Bron: PhoneArena

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters