TAG Heuer presenteert smartwatch van 1500 dollar

Het Zwitserse horlogemerk TAG Heuer heeft gisteren zijn eerste smartwatch gepresenteerd, de TAG Heuer Connected. Het horloge gaat 1500 dollar kosten. Daarmee is de TAG Heuer Connected een concurrent van een aantal exemplaren van de Apple Watch.

TAG Heuer connected

Het Zwitserse TAG Heuer staat bekend om zijn luxe horloges. Aangezien wearables populairder worden, heeft TAG Heuer besloten een eigen wearable te maken.

Het Zwitserse merk werkte voor de ontwikkeling van de smartwatch samen met Intel. Deze chipmaker heeft de 1,6 GHz-dualcoreprocessor en alle sensoren geleverd. Het horloge is 46,2 millimeter in diameter en 12,8 millimeter dik. De titaniumbehuizing maakt de TAG Heuer Connected sterk, licht en waterdicht.

Het LCD-scherm heeft een resolutie van 360×360 pixels en hiermee komt het scherm op 240 ppi. Het scherm is dankzij saffierglas beschermd tegen krassen. De smartwatch draait op Android Wear, Google’s besturingssysteem voor wearables. Dit betekent dat de smartwatch zowel met Android als iOS werkt. Bij aankoop is er keuze uit zeven verschillende kleuren bandjes.

Het horloge heeft het IP67-certificaat. Dit houdt in dat de smartwatch volledig water- en stofdicht is. Het horloge kan hierdoor een half uur lang tot één meter diepte onder water blijven.

TAG Heuer heeft aangegeven dat er in de toekomst een optie komt om je TAG Heuer Connected om te ruilen voor een analoog horloge. Als de smartwatch je niet bevalt, kun je ‘m dus ruilen.

De TAG Heuer Connected is nu online te koop. Voorlopig is er alleen een 46,2-millimetervariant die TAG Heuer heeft ontwikkeld voor mannen. In de toekomst komt er ook een andere variant die bedoeld is voor vrouwen.

Bron: TAG Heuer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de vijf beste high-end smartphones van deze lente lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters