TAG Heuer presenteert smartwatch van 1500 dollar

Het Zwitserse horlogemerk TAG Heuer heeft gisteren zijn eerste smartwatch gepresenteerd, de TAG Heuer Connected. Het horloge gaat 1500 dollar kosten. Daarmee is de TAG Heuer Connected een concurrent van een aantal exemplaren van de Apple Watch.

TAG Heuer connected

Het Zwitserse TAG Heuer staat bekend om zijn luxe horloges. Aangezien wearables populairder worden, heeft TAG Heuer besloten een eigen wearable te maken.

Het Zwitserse merk werkte voor de ontwikkeling van de smartwatch samen met Intel. Deze chipmaker heeft de 1,6 GHz-dualcoreprocessor en alle sensoren geleverd. Het horloge is 46,2 millimeter in diameter en 12,8 millimeter dik. De titaniumbehuizing maakt de TAG Heuer Connected sterk, licht en waterdicht.

Het LCD-scherm heeft een resolutie van 360×360 pixels en hiermee komt het scherm op 240 ppi. Het scherm is dankzij saffierglas beschermd tegen krassen. De smartwatch draait op Android Wear, Google’s besturingssysteem voor wearables. Dit betekent dat de smartwatch zowel met Android als iOS werkt. Bij aankoop is er keuze uit zeven verschillende kleuren bandjes.

Het horloge heeft het IP67-certificaat. Dit houdt in dat de smartwatch volledig water- en stofdicht is. Het horloge kan hierdoor een half uur lang tot één meter diepte onder water blijven.

TAG Heuer heeft aangegeven dat er in de toekomst een optie komt om je TAG Heuer Connected om te ruilen voor een analoog horloge. Als de smartwatch je niet bevalt, kun je ‘m dus ruilen.

De TAG Heuer Connected is nu online te koop. Voorlopig is er alleen een 46,2-millimetervariant die TAG Heuer heeft ontwikkeld voor mannen. In de toekomst komt er ook een andere variant die bedoeld is voor vrouwen.

Bron: TAG Heuer

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters