TAG Heuer presenteert smartwatch van 1500 dollar

Het Zwitserse horlogemerk TAG Heuer heeft gisteren zijn eerste smartwatch gepresenteerd, de TAG Heuer Connected. Het horloge gaat 1500 dollar kosten. Daarmee is de TAG Heuer Connected een concurrent van een aantal exemplaren van de Apple Watch.

TAG Heuer connected

Het Zwitserse TAG Heuer staat bekend om zijn luxe horloges. Aangezien wearables populairder worden, heeft TAG Heuer besloten een eigen wearable te maken.

Het Zwitserse merk werkte voor de ontwikkeling van de smartwatch samen met Intel. Deze chipmaker heeft de 1,6 GHz-dualcoreprocessor en alle sensoren geleverd. Het horloge is 46,2 millimeter in diameter en 12,8 millimeter dik. De titaniumbehuizing maakt de TAG Heuer Connected sterk, licht en waterdicht.

Het LCD-scherm heeft een resolutie van 360×360 pixels en hiermee komt het scherm op 240 ppi. Het scherm is dankzij saffierglas beschermd tegen krassen. De smartwatch draait op Android Wear, Google’s besturingssysteem voor wearables. Dit betekent dat de smartwatch zowel met Android als iOS werkt. Bij aankoop is er keuze uit zeven verschillende kleuren bandjes.

Het horloge heeft het IP67-certificaat. Dit houdt in dat de smartwatch volledig water- en stofdicht is. Het horloge kan hierdoor een half uur lang tot één meter diepte onder water blijven.

TAG Heuer heeft aangegeven dat er in de toekomst een optie komt om je TAG Heuer Connected om te ruilen voor een analoog horloge. Als de smartwatch je niet bevalt, kun je ‘m dus ruilen.

De TAG Heuer Connected is nu online te koop. Voorlopig is er alleen een 46,2-millimetervariant die TAG Heuer heeft ontwikkeld voor mannen. In de toekomst komt er ook een andere variant die bedoeld is voor vrouwen.

Bron: TAG Heuer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters