Tegenvallende cijfers voor Nederlandse tak T-Mobile

De Nederlandse tak van telecomprovider T-Mobile moest tegenvallende resultaten noteren in de kwartaalcijfers over de afgelopen periode. Het bedrijf heeft teveel geld geïnvesteerd om bestaande klanten te behouden maar zag ondanks dat nog steeds het klantenbestand met vijf procent krimpen. Uiteindelijk kwam het operationele resultaat van de provider uit op 116 miljoen euro, dit is een daling van 18,9 procent ten opzichte van vorig jaar.

T-Mobile zag vooral het aantal prepaid-klanten fors dalen over de afgelopen periode terwijl het aantal klanten met een abonnement met 57.000 groeide. In totaal heeft de provider momenteel ongeveer 4,5 miljoen klanten, vorig jaar waren dat er nog 4,8 miljoen.

Moederbedrijf Deutsche Telekom laat weten dat de Nederlandse tak van T-Mobile nog ‘weg te gaan’ heeft om op hetzelfde niveau als de concurrentie komen. Toch had het slechter kunnen uitvallen voor de provider, dankzij de relatief hoge vraag naar duurdere smartphones en duurdere databundels vallen de resultaten mee.

Bron: Tweakers

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters