Tegenvaller voor Samsung in rechtszaak tegen Apple in de VS

Nadat Samsung eerder in Nederland en Duitsland patentrechtszaken van Apple verloor, waardoor het bedrijf althans tijdelijk geen producten mag verkopen in Europese landen, moet de Koreaanse elektronicagigant ook in de VS een klap incasseren. De datum van de patentrechtszaak van Apple tegen Samsung is aanzienlijk vervroegd, en dat is slecht nieuws voor de Koreanen.

Apple vs SamsungDe rechtbank van Noord-Californië, waar Apple ook een patentrechtszaak tegen Samsung heeft aangespannen, vindt plaats op 30 juli 2012. Dat is nog wel flink later dan de datum waar Apple op mikte, die hoopte in februari 2012 met de zaak te kunnen beginnen. Maar het is wel veel eerder dan de datum maart 2013 waar Samsung op hoopte.

Hoe later zo’n zaak begint, hoe beter het is voor Samsung. De producten waar het om gaat, liggen dan waarschijnlijk niet eens meer in de winkels, omdat er al opvolgers voor zijn verschenen waartegen nieuwe rechtszaken zouden moeten worden gevoerd.

Rechtszaken over patenten in Amerika duren echter nogal lang. De meeste patentclaims in Californië worden pas na 23 maanden in behandeling genomen. Hier duurt het slechts 15 maanden, en daar wordt in Amerika met opgetrokken wenkbrauwen naar gekeken.

De zaak in Californië gaat over 43 verschillende patenten, inclusief 12 tegenclaims van Samsung over diens eigen patenten. De zaak is één van de negentien rechtszaken tussen de twee bedrijven, die inmiddels in twaalf rechtbanken in negen landen op vier continenten dienen.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. robert -

    voorkeursbehandeling? 😉
    blijft gewoon sneu dat apple zijn imago aan het wegspoelen is. Toen steve jobs het bedrijf verliet ging het niet goed. zou nu ook weleens kunnen gebeuren.
    ookal blijft steve bij apple.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters