Tegenvaller voor Samsung in rechtszaak tegen Apple in de VS

Nadat Samsung eerder in Nederland en Duitsland patentrechtszaken van Apple verloor, waardoor het bedrijf althans tijdelijk geen producten mag verkopen in Europese landen, moet de Koreaanse elektronicagigant ook in de VS een klap incasseren. De datum van de patentrechtszaak van Apple tegen Samsung is aanzienlijk vervroegd, en dat is slecht nieuws voor de Koreanen.

Apple vs SamsungDe rechtbank van Noord-Californië, waar Apple ook een patentrechtszaak tegen Samsung heeft aangespannen, vindt plaats op 30 juli 2012. Dat is nog wel flink later dan de datum waar Apple op mikte, die hoopte in februari 2012 met de zaak te kunnen beginnen. Maar het is wel veel eerder dan de datum maart 2013 waar Samsung op hoopte.

Hoe later zo’n zaak begint, hoe beter het is voor Samsung. De producten waar het om gaat, liggen dan waarschijnlijk niet eens meer in de winkels, omdat er al opvolgers voor zijn verschenen waartegen nieuwe rechtszaken zouden moeten worden gevoerd.

Rechtszaken over patenten in Amerika duren echter nogal lang. De meeste patentclaims in Californië worden pas na 23 maanden in behandeling genomen. Hier duurt het slechts 15 maanden, en daar wordt in Amerika met opgetrokken wenkbrauwen naar gekeken.

De zaak in Californië gaat over 43 verschillende patenten, inclusief 12 tegenclaims van Samsung over diens eigen patenten. De zaak is één van de negentien rechtszaken tussen de twee bedrijven, die inmiddels in twaalf rechtbanken in negen landen op vier continenten dienen.

Bron: Slashgear

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters