‘Tele 2 en Deutsche Telekom geïnteresseerd in Vodafone-onderdelen’

VodafoneT-Mobile-moederbedrijf Deutsche Telekom en Tele2 zouden interesse hebben in onderdelen van het Nederlandse Vodafone. Dat meldt Bloomberg aan de hand van betrouwbare bronnen. Ook een aantal kleinere partijen, zoals de Nederlandse Energie Maatschappij en Fiber Nederland, hebben waarschijnlijk interesse.

Winnende bod

Het winnende bod wordt in november bekendgemaakt. Volgens Bloomberg is het aannemelijk dat het uiteindelijke bedrag op minder dan 100 miljoen euro zal uitkomen.

Fusie Vodafone en Ziggo

In februari gaven Ziggo-moederbedrijf Liberty Global en Vodafone nog aan hun Nederlandse activiteiten te willen fuseren. Vodafone-topman Vittorio Colao zei destijds dat zowel klanten als beide bedrijven profijt hebben van een fusie. Bovendien berekenden de bedrijven dat ze met de fusie 280 miljoen euro zouden kunnen besparen.

Goedkeuring Europese Commissie

De Europese Commissie gaf in augustus goedkeuring voor de fusie van de Nederlandse takken van eerdergenoemde bedrijven. Daarbij stelde de Commissie wel de voorwaarde dat Vodafone zijn onderdelen voor vast internet en telefonie af zou stoten.

Aanklacht

Een aantal weken geleden werden zowel Vodafone als T-Mobile nog aangeklaagd door ConsumentenClaim. De twee providers zouden namelijk onterecht geld hebben verdiend aan abonnementen met een ‘gratis’ smartphone. 12 procent van de klanten zegden zo’n abonnement niet op toen de smartphone al afbetaald was. Daarna zijn ze, volgens ConsumentenClaim onterecht, hetzelfde maandelijkse bedrag door blijven betalen. Dat zou de twee telecombedrijven tientallen miljoenen euro’s extra opgeleverd hebben.

Met KPN zijn de Consumentenbond en ConsumentenClaim al in onderhandeling over een compensatieregeling. Sandra de Jong van de Consumentenbond zei in een interview met de NOS dat de deur ook voor de andere twee providers wagenwijd openstaat. Die zouden volgens haar echter nog niet echt willen.

Bron: Bloomberg via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters