‘Tele 2 en Deutsche Telekom geïnteresseerd in Vodafone-onderdelen’

VodafoneT-Mobile-moederbedrijf Deutsche Telekom en Tele2 zouden interesse hebben in onderdelen van het Nederlandse Vodafone. Dat meldt Bloomberg aan de hand van betrouwbare bronnen. Ook een aantal kleinere partijen, zoals de Nederlandse Energie Maatschappij en Fiber Nederland, hebben waarschijnlijk interesse.

Winnende bod

Het winnende bod wordt in november bekendgemaakt. Volgens Bloomberg is het aannemelijk dat het uiteindelijke bedrag op minder dan 100 miljoen euro zal uitkomen.

Fusie Vodafone en Ziggo

In februari gaven Ziggo-moederbedrijf Liberty Global en Vodafone nog aan hun Nederlandse activiteiten te willen fuseren. Vodafone-topman Vittorio Colao zei destijds dat zowel klanten als beide bedrijven profijt hebben van een fusie. Bovendien berekenden de bedrijven dat ze met de fusie 280 miljoen euro zouden kunnen besparen.

Goedkeuring Europese Commissie

De Europese Commissie gaf in augustus goedkeuring voor de fusie van de Nederlandse takken van eerdergenoemde bedrijven. Daarbij stelde de Commissie wel de voorwaarde dat Vodafone zijn onderdelen voor vast internet en telefonie af zou stoten.

Aanklacht

Een aantal weken geleden werden zowel Vodafone als T-Mobile nog aangeklaagd door ConsumentenClaim. De twee providers zouden namelijk onterecht geld hebben verdiend aan abonnementen met een ‘gratis’ smartphone. 12 procent van de klanten zegden zo’n abonnement niet op toen de smartphone al afbetaald was. Daarna zijn ze, volgens ConsumentenClaim onterecht, hetzelfde maandelijkse bedrag door blijven betalen. Dat zou de twee telecombedrijven tientallen miljoenen euro’s extra opgeleverd hebben.

Met KPN zijn de Consumentenbond en ConsumentenClaim al in onderhandeling over een compensatieregeling. Sandra de Jong van de Consumentenbond zei in een interview met de NOS dat de deur ook voor de andere twee providers wagenwijd openstaat. Die zouden volgens haar echter nog niet echt willen.

Bron: Bloomberg via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters