Tele2 begint in eerste kwartaal met 4G in Randstad

Provider Tele2 begint in het eerste kwartaal van 2015 met het aanbieden van 4G-internet in de Randstad. Vanaf begin 2016 moet het 4G-netwerk van Tele2 landelijke dekking hebben.

Tele2 krijgt meer klanten en gaat aan de slag met 4G

Na KPN, Vodafone en T-Mobile is Tele2 de laatste provider die 4G-internet beschikbaar stelt aan zijn klanten, zegt Tele2 volgens Telecompaper op de Capital Markets Day. Tele2 begint gelijk met het gebruiken van LTE Advanced, dat een maximale snelheid heeft van 225 megabit per seconde.

Op 1 januari 2015 gaat Tele2’s 4G-netwerk ‘aan’. Eerst zullen duizend medewerkers van Tele2 het netwerk testen. Vanaf maart is het 4G-netwerk beschikbaar voor klanten. Nieuwe klanten moeten twee maanden wachten tot ze toegelaten worden tot Tele2’s 4G-netwerk.“We willen allereerst goed zorgen voor onze bestaande mobiele klanten. Pas als zij allemaal van ons 4G kunnen profiteren, zullen wij ons gaan richten op de klanten van onze concurrenten.”

Het 4G-netwerk strekt grofweg van Amsterdam tot Rotterdam en van Den Haag tot Utrecht, staat op de website van Tele2.

“In de afgelopen twee jaar heeft het team van Tele2 zich volledig gericht op het bouwen van het best functionerende 4G-netwerk van Nederland, met de ambitie om al onze klanten de allerbeste mobiele gebruikservaring te kunnen bieden, waardoor zij nooit meer iets anders willen”, vertelt Jeff Dodds, de CEO van Tele2 Nederland, in een persbericht.

“Lage kosten voor de bouw en het gebruik van ons netwerk, bezorgen Tele2 de perfecte omstandigheden om de gevestigde Nederlandse operators uit te dagen, vooral ook omdat Nederlandse consumenten 4G nog steeds zien als een premium product. Daarnaast behoren de Nederlandse prijzen voor mobiele internet nog steeds tot de hoogste van Europa.”

Tele2 gaat ook de technologie voice-over-LTE gebruiken. Het netwerk is hierdoor ook beschikbaar voor spraakverkeer. Tele2 wil ook gaan meedoen aan de ontwikkeling van 5G-internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters