Tele2 begonnen met uitrol voLTE

Tele2 is gisteren begonnen met het uitrollen van voLTE op de nieuwere Samsung-telefoons. Tele2 is hiermee de eerste Nederlandse provider die klanten laat bellen via het 4G-netwerk.

De 4G-dekking is in Nederland steeds beter aan het worden en providers kunnen er niet meer omheen. Tele2 was vorig jaar al de eerste provider die als eerste een netwerk uitrolde met alleen 4G. Dit deed het bedrijf in combinatie met een aantal nieuwe internetbundels die oplopen tot 24 GB. Gisteren was er een nieuwe mijlpaal in de Nederlandse telecom-industrie. Klanten kunnen nu ook via 4G bellen met hun smartphone, oftewel voLTE.

os_volte01voLTE

VoLTE staat voor Voice Over LTE. Bellen via het 4G-netwerk brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo gaat de kwaliteit erop vooruit. Stemmen zijn duidelijker en helderder dan via hetĀ  3G-netwerk. Daarnaast kan er ook sneller verbinding worden gemaakt tussen twee toestellen die elkaar bellen. De mobiele industrie heeft zich de laatste jaren erg gefocust op sneller internet, maar nu wordt er eindelijk ook gekeken naar betere gesprekskwaliteit.

Samsung

voLTE
Samsung Galaxy S7 Edge

Tele2 heeft bekend gemaakt dat niet direct alle toestellen gebruik kunnen maken van voLTE. De provider begint eerst met de nieuwere Samsung-smartphones als de Galaxy S6 en S7. Daarna zal voLTE beschikbaar worden voor andere toestellen. De vereisten hiervoor zijn dat het toestel 4G moet ondersteunen. Bij Apple zijn dit alle toestellen vanaf de iPhone 6 en later. Voordat dit gaat gebeuren moeten fabrikanten een speciale software-update uitvoeren waarmee voLTE beschikbaar wordt op het toestel.

Uitrol

Hoelang deze uitrol gaat duren heeft Tele2 nog niet bekend gemaakt. Het kan misschien nog wel maanden duren voordat alle smartphonefabrikanten de software-update hebben uitgerold. Toch is het een grote stap voor Tele2. De provider is er in ieder geval helemaal klaar voor.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters