Tele2 breidt 4G-netwerk flink uit

Tele2’s 4G-netwerk is verder uitgebreid. Hoewel het netwerk nog niet landelijk gedekt is, heeft volgens de provider meer dan de helft van de Nederlanders binnenshuis toegang tot 4G van Tele2.

Tele2 4G dekking

Dit laat de provider weten in een persbericht. Tele2 heeft een groot aantal van zijn 4G-antennes geactiveerd. 70 procent van de Nederlandse bevolking woont of werkt vanaf eind april binnen bereik van Tele2’s 4G-netwerk, claimt de provider.

De verwachting is dat vanaf juli alle bestaande klanten van Tele2 het 4G-netwerk kunnen gebruiken. Hiervoor moeten ze wel een smartphone hebben die 4G-internet ondersteunt en een 4G ready-simkaart hebben.

Tele2 heeft een landkaart gepubliceerd waarop de 4G-dekking van de provider te zien is. De meeste steden lijken inmiddels gedekt te zijn, net als een groot deel van de Randstad. De Waddeneilanden zijn nog niet gedekt, evenals grote delen van bijvoorbeeld Friesland, Groningen en Drenthe.

Momenteel gebruiken ongeveer 25 duizend klanten van Tele2 4G-internet. Dit valt nog in het niet bij KPN, T-Mobile en Vodafone. Zo heeft KPN inmiddels al meer dan 1,3 miljoen klanten die 4G-internet van de provider gebruiken. Tele2 houdt ondertussen goed in de gaten wat klanten van zijn 4G-internet vinden.

“De terugkoppeling van onze klanten via social media en aan de telefoon is tot op heden erg positief”, vertelt Fedor Hoevenaars, de managing director consumentenmarkt van Tele2. “Het netwerk functioneert goed, ook op de plaatsen waar nog niet alle geplande antennes af zijn.”

“Daarom hebben wij besloten om een groot aantal van de beschikbare antennes in de rest van het land te activeren. Onze bestaande klanten kunnen nu eerder dan verwacht ook buiten de Randstad profiteren van ons eigen 4G-netwerk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters