Tele2 gaat gebruik maken van T-Mobile's antennes voor 4G

Operator Tele2 heeft bekend gemaakt dat het een samenwerking met T-Mobile heeft gesloten om diens antennes te mogen gebruiken. Hierdoor hoeft Tele2 niet op zoek naar nieuwe locaties voor haar eigen netwerk.

Tele2 4G

De provider laat middels een persbericht weten dat het inmiddels een overeenkomst heeft gesloten met T-Mobile in Nederland. De deal behelst 10 jaar en op deze manier kan Tele2 de locaties van T-Mobile gebruiken om haar eigen netwerk op te tuigen. Tele2 gaat de antennes van T-Mobile wel gebruiken maar de apparatuur om de antennes aan te sturen zal Tele2 zelf gaan onderhouden. Het gaat dan ook om twee volkomen gescheiden netwerken met enkel en alleen de zelfde antennes. Door de samenwerking kunnen beide providers goedkoper 4G uitrollen op termijn en daarnaast ook goedkoper hun netwerk onderhouden, aldus Tele2.

Onduidelijk is nog wanneer de twee providers met 4G gaan komen. De verwachting is dat Tele2 dat ergens in 2014 zal gaan doen en T-Mobile eind dit jaar. Tele2 zal de komende vijf jaar sowieso nog een MVNO-provider blijven onder de vlag van T-Mobile. Ondertussen zal de provider langzaam maar zeker haar eigen netwerk gaan uitrollen in Nederland. Klanten van Tele2 zullen via het netwerk van T-Mobile gebruik gaan maken van 2G en 3G-diensten en Tele2 zal haar eigen 4G-netwerk optuigen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters