Tele2-klanten met 4G-telefoon binnen drie maanden op 4G-netwerk

Provider Tele2 stelt zijn 4G-netwerk beschikbaar aan steeds meer klanten. Binnen drie maanden krijgen alle klanten die een 4G-telefoon hebben, toegang tot het netwerk van Tele2.

Tele2 krijgt meer klanten en gaat aan de slag met 4G

Dit laat woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo weten aan Tweakers. “Eerst gaan we klanten die een 4G-telefoon hebben en in het dekkingsgebied wonen overzetten”, vertelt hij. “Komende maand gaat het al om 40 duizend klanten.”

Dit kan Tele2 zien door te kijken naar het toestel waarmee klanten van de provider verbinding maken met het netwerk. Ook bekijkt de provider welke smartphone zijn klanten hebben genomen bij het afsluiten van een abonnement.

Tele2’s 4G-netwerk is nog niet landelijk gedekt. Eerder dit jaar werd het netwerk voor bestaande klanten ‘aan’ gezet. Sindsdien krijgen steeds meer mensen toegang tot het supersnelle netwerk voor mobiel internet.

Bij de uitrol van het 4G-netwerk neemt Tele2 ook een nieuw administratiesysteem in gebruik. Hierin belanden de mensen die het 4G-internet van de Zweedse provider gebruiken.

Tele2 is na KPN, Vodafone en T-Mobile de vierde Nederlandse provider met een eigen 4G-netwerk. Inmiddels is het netwerk van KPN zo goed als landelijk gedekt. Dit kan ook worden gezegd van Vodafone. Het 4G-netwerk van T-Mobile is vooral in de Randstad gedekt. Dit netwerk is over het algemeen het snelste 4G-netwerk in Nederland. Het is de bedoeling volgens de Duitse provider, dat het 4G-netwerk eind dit jaar landelijke dekking heeft.

Ondertussen is het Tele2-netwerk vooral in de Randstad gedekt en heeft het in ieder geval buitenshuis bereik. Bestaande klanten krijgen als eerste toegang tot het netwerk. Nieuwe klanten volgen later.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters