Tele2-klanten met 4G-telefoon binnen drie maanden op 4G-netwerk

Provider Tele2 stelt zijn 4G-netwerk beschikbaar aan steeds meer klanten. Binnen drie maanden krijgen alle klanten die een 4G-telefoon hebben, toegang tot het netwerk van Tele2.

Tele2 krijgt meer klanten en gaat aan de slag met 4G

Dit laat woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo weten aan Tweakers. “Eerst gaan we klanten die een 4G-telefoon hebben en in het dekkingsgebied wonen overzetten”, vertelt hij. “Komende maand gaat het al om 40 duizend klanten.”

Dit kan Tele2 zien door te kijken naar het toestel waarmee klanten van de provider verbinding maken met het netwerk. Ook bekijkt de provider welke smartphone zijn klanten hebben genomen bij het afsluiten van een abonnement.

Tele2’s 4G-netwerk is nog niet landelijk gedekt. Eerder dit jaar werd het netwerk voor bestaande klanten ‘aan’ gezet. Sindsdien krijgen steeds meer mensen toegang tot het supersnelle netwerk voor mobiel internet.

Bij de uitrol van het 4G-netwerk neemt Tele2 ook een nieuw administratiesysteem in gebruik. Hierin belanden de mensen die het 4G-internet van de Zweedse provider gebruiken.

Tele2 is na KPN, Vodafone en T-Mobile de vierde Nederlandse provider met een eigen 4G-netwerk. Inmiddels is het netwerk van KPN zo goed als landelijk gedekt. Dit kan ook worden gezegd van Vodafone. Het 4G-netwerk van T-Mobile is vooral in de Randstad gedekt. Dit netwerk is over het algemeen het snelste 4G-netwerk in Nederland. Het is de bedoeling volgens de Duitse provider, dat het 4G-netwerk eind dit jaar landelijke dekking heeft.

Ondertussen is het Tele2-netwerk vooral in de Randstad gedekt en heeft het in ieder geval buitenshuis bereik. Bestaande klanten krijgen als eerste toegang tot het netwerk. Nieuwe klanten volgen later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters