Tele2-klanten met 4G-telefoon binnen drie maanden op 4G-netwerk

Provider Tele2 stelt zijn 4G-netwerk beschikbaar aan steeds meer klanten. Binnen drie maanden krijgen alle klanten die een 4G-telefoon hebben, toegang tot het netwerk van Tele2.

Tele2 krijgt meer klanten en gaat aan de slag met 4G

Dit laat woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo weten aan Tweakers. “Eerst gaan we klanten die een 4G-telefoon hebben en in het dekkingsgebied wonen overzetten”, vertelt hij. “Komende maand gaat het al om 40 duizend klanten.”

Dit kan Tele2 zien door te kijken naar het toestel waarmee klanten van de provider verbinding maken met het netwerk. Ook bekijkt de provider welke smartphone zijn klanten hebben genomen bij het afsluiten van een abonnement.

Tele2’s 4G-netwerk is nog niet landelijk gedekt. Eerder dit jaar werd het netwerk voor bestaande klanten ‘aan’ gezet. Sindsdien krijgen steeds meer mensen toegang tot het supersnelle netwerk voor mobiel internet.

Bij de uitrol van het 4G-netwerk neemt Tele2 ook een nieuw administratiesysteem in gebruik. Hierin belanden de mensen die het 4G-internet van de Zweedse provider gebruiken.

Tele2 is na KPN, Vodafone en T-Mobile de vierde Nederlandse provider met een eigen 4G-netwerk. Inmiddels is het netwerk van KPN zo goed als landelijk gedekt. Dit kan ook worden gezegd van Vodafone. Het 4G-netwerk van T-Mobile is vooral in de Randstad gedekt. Dit netwerk is over het algemeen het snelste 4G-netwerk in Nederland. Het is de bedoeling volgens de Duitse provider, dat het 4G-netwerk eind dit jaar landelijke dekking heeft.

Ondertussen is het Tele2-netwerk vooral in de Randstad gedekt en heeft het in ieder geval buitenshuis bereik. Bestaande klanten krijgen als eerste toegang tot het netwerk. Nieuwe klanten volgen later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters