Tele2 krijgt lening van 125 miljoen euro voor 4G-netwerk

Tele2 logoTele2 heeft een lening gekregen van de Europese Investeringsbank om een 4G-netwerk uit te rollen in Nederland en Zweden. De EIB investeert 125 miljoen euro in het telecombedrijf.

Tele2 wil in 2018 100 procent ‘buitendekking’ in Nederland

Tele2 wil tegen 2018 een dekking van bijna 100 procent hebben in de Nederlandse buitenlucht. Daar komt de provider nu wel in de buurt, maar er zitten nog wat gaten in de dekkingskaart van Tele2. De provider zegt ook de indoor-dekking in dichtbevolkte gebieden van het land te verbeteren met het geld. In Zweden wil de telecomaanbieder dat de gehele bevolking in 2019 gebruik kan maken van het 4G-netwerk. Doel van de lening is om de markt competitiever te maken. Dat moet volgens de EIB leiden tot lagere prijzen.

Plannen Europese Commissie

De Europese Commissie kondigde vorige maand behoorlijk ambitieuze plannen aan voor mobiele netwerken in de EU. De Commissie wil de Unie namelijk veranderen in een ‘gigabit-society’. Dat wil zeggen dat in alle publieke instellingen in Europa, waaronder scholen en bibliotheken, vanaf 2025 een Wi-Fi-netwerk met een snelheid van 1 Gigabit per seconde aanwezig moet zijn. Alle huishoudens moeten dan toegang hebben tot een snelheid van 100 Mbit/s. Ook moet in de gehele EU vanaf 2025 5G-dekking zijn.

Geen roamingkosten meer in EU

Ook heeft de Europese Commissie roamingkosten verbannen uit de EU. Dat betekent dat dataroaming tussen alle landen in Europa vanaf 15 juni 2017 geheel gratis is. Het voorstel moet alleen nog goedgekeurd worden door de BEREC, het Europese orgaan voor telecomregels. Die besluiten daar uiterlijk 15 december over.

Bron: NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters