Tele2 stapt over op het netwerk van T-Mobile – Update

Tele2 heeft vandaag samen met T-Mobile bekend gemaakt dat het als MVNO gebruik gaat maken van het T-Mobile-netwerk. De overstap naar het netwerk zal in de tweede helft van 2009 gaan plaatsvinden.

Tele2Tele2 en T-Mobile hebben vandaag in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt dat Tele2 voortaan als Mobile Virtual Network Operator door het leven zal gaan in de mobiele wereld. De samenwerking houdt vooral in dat klanten van Tele2 in Nederland via national roaming toegang krijgen tot het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile waardoor de telco internetabonnementen kan aanbieden aan zijn klanten. Naar verwachting gaan de particuliere mobiele klanten van Tele2 in de loop van de tweede helft van 2009 gebruik maken van het T-Mobile-netwerk. De Tele2-klanten blijven na de overstap gewoon gebruikmaken van hun huidige simkaart.

Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur T-Mobile Netherlands: “Wij zijn blij dat Tele2 gekozen heeft voor een intensieve samenwerking met T-Mobile. Tele2-klanten krijgen daarmee toegang tot het modernste mobiele netwerk van Nederland. Tele2 kan zijn klanten onder meer mobiele breedbanddiensten aanbieden die gebruik maken van ons HSDPA-netwerk. T-Mobile zal ook de afhandeling van het mobiele verkeer verzorgen. Dit partnership met Tele2 is voor ons een bewijs van de kwaliteit van ons netwerk. In de komende periode gaan we met Tele2 kijken naar mogelijkheden voor verdere samenwerking of gezamenlijke dienstverlening.”

Henrik Ringmar, CEO Tele2 Nederland, verklaart: “Tele2 is met ruim 450.000 mobiele klanten de grootste MVNO in Nederland en met dit partnership kunnen wij de beste prijs blijven bieden en tevens vernieuwende mobiele diensten introduceren.”

Update op 8/9/2009 19:15:

Aangezien veel gebruikers vroegen om handleiding om hun netwerk om te zetten, hebben we hier aan gehoor gegeven. Dit stappenplan gaat op voor Nokia-telefoons maar bij andere fabrikanten werkt het eveneens het zelfde alleen heten de menu net wat anders. Voor andere modellen kun je hier een handleiding vinden.

  • Zet je telefoon aan en ga naar het hoofdmenu van je toestel.
  • Ga vervolgens naar het instellingen menu.
  • Ga vervolgens naar Connectiviteit of, als je dat menu niet hebt, naar netwerk op je telefoon.
  • Ga vervolgens naar operatorselectie en kies voor manueel/handmatig.
  • Nu gaat de telefoon zoeken naar beschikbare netwerken.
  • Kies voor het T-Mobile-netwerk en ga terug naar je beginscherm.
  • Je bent nu klaar en belt via het T-Mobile netwerk.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters