Tele2 start met LTE-proef in Amsterdam en Diemen

De Nederlandse provider Tele2 is gestart met een proef in Amsterdam voor het 4G-netwerk genaamd LTE. De provider wil de mogelijkheden laten zien van het nieuwe netwerk maar verwacht geen landelijke dekking.

De nog Virtuele Operator Tele2 is begonnen met een proef in de hoofdstad van Nederland en Diemen. De telco heeft tijdens de frequentieveiling van afgelopen april een frequentie van 40MHz weten te bemachtigen. Tele2 telde hiervoor €400.000,- neer voor de volgende frequentiespectra: 2545-2565MHz gepaard met 2665-2685MHz en 2685-2690MHz, een zogenaamde guardband. Met de eerste verkregen 40MHz kan Tele2 een proef opzetten om zo een proof of concept te bewerkstelligen voor haar klanten omtrent 4G. Tele2 laat echter weten dat het aan 40MHz lang niet genoeg heeft om heel Nederland van LTE te voorzien en daarom wacht het ook de volgende veiling af van het 800MHz en 900MHz netwerk dat nu toebedeeld is aan TV-kanalen zoals DVB-H en DVB-T.

“Het is niet meer van deze tijd dat de gevestigde orde voorop loopt als het gaat om technische ontwikkelingen. Tele2 demonstreert nu als eerste 4G in Nederland en laat daarmee de mogelijkheden zien voor werken en leven in de nieuwe realiteit”, aldus Henrik Ringmar, CEO Tele2 Nederland, tegenover Telecompaper. Volgens Tele2 zal het nieuwe LTE-netwerk van de telco tot 16 keer hogere datasnelheden behalen dan de huidige 3G-netwerken. Met het nieuwe netwerk zijn snelheden mogelijk tot 100 Mbps download en 50 Mbps upload, aldus de telco. Onduidelijk is of de proef ook voor consumenten in Amsterdam beschikbaar zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters