Tele2 start met LTE-proef in Amsterdam en Diemen

De Nederlandse provider Tele2 is gestart met een proef in Amsterdam voor het 4G-netwerk genaamd LTE. De provider wil de mogelijkheden laten zien van het nieuwe netwerk maar verwacht geen landelijke dekking.

De nog Virtuele Operator Tele2 is begonnen met een proef in de hoofdstad van Nederland en Diemen. De telco heeft tijdens de frequentieveiling van afgelopen april een frequentie van 40MHz weten te bemachtigen. Tele2 telde hiervoor €400.000,- neer voor de volgende frequentiespectra: 2545-2565MHz gepaard met 2665-2685MHz en 2685-2690MHz, een zogenaamde guardband. Met de eerste verkregen 40MHz kan Tele2 een proef opzetten om zo een proof of concept te bewerkstelligen voor haar klanten omtrent 4G. Tele2 laat echter weten dat het aan 40MHz lang niet genoeg heeft om heel Nederland van LTE te voorzien en daarom wacht het ook de volgende veiling af van het 800MHz en 900MHz netwerk dat nu toebedeeld is aan TV-kanalen zoals DVB-H en DVB-T.

“Het is niet meer van deze tijd dat de gevestigde orde voorop loopt als het gaat om technische ontwikkelingen. Tele2 demonstreert nu als eerste 4G in Nederland en laat daarmee de mogelijkheden zien voor werken en leven in de nieuwe realiteit”, aldus Henrik Ringmar, CEO Tele2 Nederland, tegenover Telecompaper. Volgens Tele2 zal het nieuwe LTE-netwerk van de telco tot 16 keer hogere datasnelheden behalen dan de huidige 3G-netwerken. Met het nieuwe netwerk zijn snelheden mogelijk tot 100 Mbps download en 50 Mbps upload, aldus de telco. Onduidelijk is of de proef ook voor consumenten in Amsterdam beschikbaar zal worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters