Tele2: “Uitrol eigen LTE-netwerk in samenwerking met T-Mobile”

De CFO van Tele2 Nederland heeft uitgesproken dat het een optie is voor de provider om samen met een andere partij haar LTE-netwerk in Nederland te gaan opzetten. Een goede kandidaat hiervoor zou provider T-Mobile zijn.

Afgelopen vrijdag werden de opmerkelijke resultaten van de telecomveiling in Nederland bekend gemaakt. Daaruit kwam naar voren dat provider Tele2 zich had ingekocht op de felbegeerde 800MHz band samen met KPN en Vodafone. Provider T-Mobile viel hierbij buiten de boot en kocht daardoor extra in op de 900Mhz band. Echter lijkt Tele2 dermate weinig blokken ingekocht te hebben dat het niet grootschalig klanten kan gaan werven in de toekomst voor haar nog op te zetten 4G-netwerk.

Tijdens een bijeenkomst voor medewerkers wist dan ook Tele2 CFO mondjesmaat de plannen van de provider toe te lichten voor de uitrol van haar eigen netwerk. Volgens Ernst Jan Van Rooijen is er een mogelijkheid dat de provider een samenwerking aan zal gaan om met een andere provider om haar eigen netwerk op te tuigen. Woordvoerder Jan Willem Te Gussunklo van Tele2 laat echter weten dat dit één van de vele opties is maar dat de provider in eerste instantie zelf haar netwerk gaat opzetten. Een dergelijke samenwerking zou te maken hebben met de kleine frequentie-band waarover Tele2 beschikt. Provider T-Mobile zou daarmee een ideale kandidaat zijn aangezien die geen 800MHz band heeft en Tele2 geen 900MHz band in haar portfolio heeft zitten.

De CFO ging ook in op geruchten omtrent een mogelijke overname van Tele2 door T-Mobile; “Momenteel zijn wij even duur als KPN en daarnaast hebben we zelf grote ambities in Nederland, een overname ligt dan ook niet in de lijn der verwachtingen”. Opmerkelijk genoeg is het dan ook T-Mobile Nederland die semi-officieel in de etalage staat, zo liet eerder al Deutsche Telecom los. Mocht Tele2 agressieve plannen hebben in de toekomst, dan lijkt het erop dat de rollen eerder omgedraaid zullen worden waarbij Tele2 een overname overweegt. Dit zou volgens het bedrijf nu niet in de strategie passen, “maar zeg nooit nooit”, aldus de topman. T-Mobile Nederland wilde niet reageren op deze mogelijke samenwerking met Tele2, zo laat een woordvoerder van de provider aan All About Phones weten.

De CFO van Tele2 heeft overigens wel uitgesproken dat het verwacht een volledig dekkend netwerk in Nederland op te kunnen zetten voor haar klanten. Over eventuele prijzen voor consumenten kon de topman nog niets zeggen, wel maakte hij duidelijk dat databundel key zullen worden met de 4G-propositie.

Update op 17/12/2012 om 17:05 uur:

Bericht aangevuld en aangepast aan de hand van feedback van de woordvoerder van Tele2 Nederland. Het bericht genuanceerd op het punt van een eventuele samenwerking met een andere partij, dit is echter nog verre van definitief en slechts een optie, aldus Tele2. In eerste instantie gaat de provider zelf haar netwerk optuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters