Tele2 draait verlies dankzij Nederlandse afdeling

Tele2 draait door zijn Nederlandse tak flink verlies. In een rapport schrijft het bedrijf dat het een afschrijving van 2,5 miljard Zweedse kronen doet op de Nederlandse afdeling. Dat is omgerekend 257 miljoen euro. Daardoor maakt de provider over het derde kwartaal bijna 234 miljoen euro verlies.

Tele2 haalt ervaren telecommanager in huisDe oorzaak van het verlies ligt volgens Tele2 bij de investeringen in marketing en het 4G-netwerk in Nederland. Het aantal klanten groeide weliswaar, maar het Zweedse bedrijf loopt qua aantallen nog ver achter op KPN, T-Mobile en Vodafone. De klanttevredenheid ging volgens het telecombedrijf overigens wél omhoog.

Aantal klanten wel gegroeid

Het aantal klanten van Tele2 groeide in Nederland wel. Het bedrijf heeft dit kwartaal 59 duizend nieuwe klanten gekregen die gebruikmaken van de mobiele diensten. Ook kreeg de provider er 4000 nieuwe breedbandklanten bij. Uiteindelijk groeide de omzet van de eindgebruikers in Nederland met 15 procent tot 76 miljoen euro ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Ook omzet gaat vooruit

Ook de totale, wereldwijde omzet van Tele2 is ten opzichte van vorig jaar gestegen. Wereldwijd nam de omzet met 3 procent toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het telecombedrijf zette daarmee omgerekend 721 miljoen euro om. Ook in Nederland groeide de omzet van het Zweedse bedrijf. In het derde kwartaal van 2016 zette de telecomprovider een bedrag van 152 miljoen euro om in Nederland. Dat is ten opzichte van vorig jaar een stijging van twee procent. Daarmee is Nederland goed voor 21 procent van de omzet van het bedrijf. Ondanks dat de omzet in Zweden bijna niet gegroeid is, verdient de organisatie daar nog altijd veruit het meeste. Met een omzet van 320 miljoen euro is het thuisland goed voor 45 procent van de verdiensten van de provider.

Bron: Tele2 via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters