Samsung wint opnieuw meest prestigieuze Telecom Award

Samsung heeft opnieuw de meest prestigieuze Telecom Award in de wacht gesleept. De Zuid-Koreaanse fabrikant wint met zijn Samsung Galaxy S7 Edge de titel van ‘beste product high-end.’ Daarmee wint Samsung voor de derde keer op rij de meest prestigieuze categorie van de Telecom Awards.

Samsung Galaxy S7 Edge

TelecomawardsDe vakjury bleek onder de indruk van vrijwel alle aspecten van het vlaggenschip van Samsung. De jury was erg te spreken over de prestaties, de resolutie en het contrast van het “bijzondere gebogen beeldscherm”, het design en de camera. Daarmee biedt de S7 Edge zonder twijfel het beste totaalplaatje, zo schrijft de jury: “Met al deze topscores bleek de Galaxy S7 Edge opnieuw een onneembare vesting voor andere genomineerde smartphones te zijn, waarmee de Samsung de titel ‘beste product high-end’ prolongeert.” In 2014 en 2015 won Samsung deze categorie respectievelijk met zijn Galaxy Note 4 en Galaxy S6 Edge.

Telecom Awards 2016: HTC voor het eerst in de prijzen, Honor doet het goed

In de andere Telecom Awards valt op dat HTC voor het eerst in de geschiedenis in de prijzen is gevallen. De HTC 10 is volgens de jury namelijk de beste koop in het high-endsegment. Met name de vormgeving en de rustige interface konden de jury bekoren. Ook qua prestaties bleek de HTC 10 een goede smartphone in deze prijsklasse. “In het prijssegment boven de 400 euro is de HTC 10 zeker niet de goedkoopste smartphone, maar wel de smartphone met de allerbeste verhouding tussen prijs, functionaliteit en kwaliteit”, aldus de jury.

In de andere prijssegmenten bleek vooral Honor het erg goed te doen. Het dochterbedrijf van Huawei sleepte in het budgetsegment de prijs voor ‘beste koop entry-level’ in de wacht met de Honor 5C. In het middensegment won de Honor 8 de prijs van het beste product. De andere titels gingen naar de Wileyfox Swift 2 (beste product entry-level) en de Motorola Moto G4 Plus (beste koop mid-range).

Telecom Awards

De Telecom Awards 2016 zijn georganiseerd door de telecom-websites All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk, Mobile Cowboys en Portable Gear, gezamenlijk goed voor een bereik van bijna 3 miljoen Nederlanders per maand. De vijfkoppige vakjury heeft alle nominaties de afgelopen maand uitgebreid beoordeeld op aspecten als uiterlijk, gebruiksgemak, camerakwaliteit, snelheid en batterijduur. Daarbij zijn gebruikservaringen en tests in het lab samengevoegd om tot een objectief en betrouwbaar oordeel te komen.

De Telecom Awards worden uitgereikt in drie segmenten: entry-level (tot €200), mid-range (€200 tot €400) en high-end (vanaf €400). De smartphones in ieder van de drie segmenten met de hoogste totaalscores zijn bekroond tot ‘beste smartphone van 2016’. Daarnaast heeft de organisatie van de Telecom Awards in iedere categorie ook nog een Telecom Award voor de ‘beste koop’ uitgereikt. Voor deze Award is ook de prijs meegewogen en wordt gekeken welke smartphones de beste verhouding hebben tussen prijs, functionaliteit en kwaliteit.

Telecom Awards 2016

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Luc -

    Komt er nog een uitgebreide terugblik over de wijze waarop de toekenning van de awards tot stand is gekomen? Ik ben erg benieuwd welke argumenten een rol hebben gespeeld bij de toekenning van beste product vs beste koop. Ik kan me daar wel een voorstelling bij maken, maar met name bij de entry-level ben ik erg benieuwd waarom de Honor 5C niet ook de beste product award heeft gewonnen (niets ten nadele van de Wileyfox Swift2 overigens).

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters