Telecompaper: “Tweederde van de consumenten koopt hun telefoon in een winkel”

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat ongeveer tweederde van de consumenten hun telefoon in een winkel koopt. Slechts een derde van de Nederlandse consumenten doet dit online.

Bellen in Nederland

Telecompaper heeft de afgelopen zes maanden een onderzoek gedaan naar het aankoopgedrag van consumenten in Nederland. In totaal werkten er 17000 Nederlandse consumenten mee aan het onderzoek. Volgens het onderzoeksbureau kopen consumenten nog steeds liever hun smartphone in een winkel dan een webshop. Ongeveer tweederde van de consumenten koopt nog steeds hun telefoon in een fysieke winkel.

Volgens het onderzoek kopen consumenten online vaker telefoons in combinatie met een abonnement. Ongeveer 40 procent van de onderzochte kandidaten heeft een toestel online gekocht in combinatie met een contract. Dit zelfde geldt ook voor simonly-abonnenten. Slechts 25 procent van de klanten koopt online een prepaidtelefoon, aldus Telecompaper.

De onderzoekers menen ook dat 56 procent van de Nederlandse bevolking een smartphone heeft. Bij provider Hi is dit percentage zelfs bijna 80 procent onder de abonnees van de telco. Bij Vodafone en T-Mobile ligt dit getal rond de 60 procent. De gemiddelde telefoonrekening van een consument blijft rond de 30 euro steken en prepaidbellers geven gemiddeld 12 euro per kwartaal uit. Tot slot weten de onderzoekers ook te melden dat Samsung het afgelopen kwartaal een marktaandeel van 35 procent had in Nederland en Nokia bleef steken op 25 procent.

tags:
    Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

    Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

    Tim Cook iPhone X

    Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

    Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

    Samsung

    Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

    iPhone X Face ID

    Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

    Samsung Galaxy Note 8 review design

    Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

    Volg ons via

    Nieuwsbrief

    Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters