Telecomproviders verenigen zich op 4 mei voor twee minuut stilte

De telecomproviders KPN, Vodafone en T-Mobile gaan samenwerken op 4 mei. Zij willen tijdens de Dodenherdenking 2BelminutenStilte (2BMS) en roepen hiermee hun klanten op om hun telefoon om 20.00 twee minuten uit te zetten.

Met dit initiatief geven ze gehoor aan een burgerinitiatief, waarin Nederlanders gevraagd worden om hun mobiele telefoon uit te zetten tijdens de herdenkingsdienst. 2BelminutenStilte is een initiatief van schrijver Sidney Vollmer en kunstenaar Fabian Sapthu.

2BelminutenStilte

Vanaf vandaag zullen drie Nederlandse providers de mensen oproepen om mee te doen om met het initiatief en om 20.00 uur hun mobiele telefoon, twee minuten uit te zetten. Via social media, websites, banners, nieuwsbrieven en interne kanalen zullen ze de mensen oproepen. Via de website 2belminutenStilte.nl kan je andere mensen laten weten dat je mee doet met de actie. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de Thunderclap te gebruiken, hierbij stuur je automatisch een bericht naar je vrienden via social media. Dit is een geautomatiseerd bericht dat verstuurd wordt via Twitter of Facebook.

Dodenherdenking 2016. Ik sta stil. Mijn telefoon gaat uit. #2BelminutenStilte. www.2belminutenstilte.nl

Nationaal Comité 4&5 mei

De directeur van het Nationaal Comité 4&5 mei, Jan van Kooten, zegt het volgende over het initiatief: “Vandaag de dag zijn we 24/7 bereikbaar. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar op 4 mei om 20.00 is het stil… Echt stil… Een stilte die spreekt. In die stilte denken we aan de oorlog en aan onvrijheid. Een krachtiger signaal dan het uitzetten van je telefoon kun je niet geven.”

Gezamenlijke telecomproviders

De gezamenlijke telecomproviders: “De mobiele telefoon is een enorme vanzelfsprekendheid geworden in ons leven. Minder vanzelfsprekend is het besef dat vrijheid iets bijzonders is. Hoe mooi is het dan om het bijzondere van die vrijheid te benadrukken door dat vanzelfsprekende apparaat even uit te zetten? Het is een even simpel als krachtig signaal, en we steunen dit initiatief daarom van harte.”

2belminutenstilte

Bron: 2belminutenstilte.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters