Telecomproviders verenigen zich op 4 mei voor twee minuut stilte

De telecomproviders KPN, Vodafone en T-Mobile gaan samenwerken op 4 mei. Zij willen tijdens de Dodenherdenking 2BelminutenStilte (2BMS) en roepen hiermee hun klanten op om hun telefoon om 20.00 twee minuten uit te zetten.

Met dit initiatief geven ze gehoor aan een burgerinitiatief, waarin Nederlanders gevraagd worden om hun mobiele telefoon uit te zetten tijdens de herdenkingsdienst. 2BelminutenStilte is een initiatief van schrijver Sidney Vollmer en kunstenaar Fabian Sapthu.

2BelminutenStilte

Vanaf vandaag zullen drie Nederlandse providers de mensen oproepen om mee te doen om met het initiatief en om 20.00 uur hun mobiele telefoon, twee minuten uit te zetten. Via social media, websites, banners, nieuwsbrieven en interne kanalen zullen ze de mensen oproepen. Via de website 2belminutenStilte.nl kan je andere mensen laten weten dat je mee doet met de actie. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de Thunderclap te gebruiken, hierbij stuur je automatisch een bericht naar je vrienden via social media. Dit is een geautomatiseerd bericht dat verstuurd wordt via Twitter of Facebook.

Dodenherdenking 2016. Ik sta stil. Mijn telefoon gaat uit. #2BelminutenStilte. www.2belminutenstilte.nl

Nationaal Comité 4&5 mei

De directeur van het Nationaal Comité 4&5 mei, Jan van Kooten, zegt het volgende over het initiatief: “Vandaag de dag zijn we 24/7 bereikbaar. De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar op 4 mei om 20.00 is het stil… Echt stil… Een stilte die spreekt. In die stilte denken we aan de oorlog en aan onvrijheid. Een krachtiger signaal dan het uitzetten van je telefoon kun je niet geven.”

Gezamenlijke telecomproviders

De gezamenlijke telecomproviders: “De mobiele telefoon is een enorme vanzelfsprekendheid geworden in ons leven. Minder vanzelfsprekend is het besef dat vrijheid iets bijzonders is. Hoe mooi is het dan om het bijzondere van die vrijheid te benadrukken door dat vanzelfsprekende apparaat even uit te zetten? Het is een even simpel als krachtig signaal, en we steunen dit initiatief daarom van harte.”

2belminutenstilte

Bron: 2belminutenstilte.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters