Telecomsector in de min op de beurs na omzetalarm Vodafone

Het gaat niet goed met telecombedrijf Vodafone. Vodafone verlaagt de omzetverwachting voor het gehele jaar wereldwijd. Dat heeft effect op de hele telcomsector op de beurs wereldwijd die sterk in de min staat.

Vodafone verwacht nu wereldwijd een omzet die aan de onderkant van de eerder afgegeven range van 39,8 miljard tot 40,7 miljard pond zal zijn. Dit als gevolg van de recente economische teruggang, in het bijzonder de Spaanse markt, en de lager dan verwachte omzet uit apparatuur. De omzetwaarschuwing is opvallend. Want in het afgelopen kwartaal groeide de omzet nog met 19%. Vanochtend is de koers op de beurs van Londen al met meer dan 12% gedaald. Vodafone gaf vanochtend nog een persbericht uit voor Nederland waarin ze wat optimistischer waren. De operationele omzet vertoonde wederom een sterke groei in dit eerste kwartaal van het fiscale jaar, 8,3% hoger vergeleken met een jaar geleden in Nederland.

Guy Laurence, CEO Vodafone Nederland: “Nadat we het afgelopen jaar sneller zijn gegroeid dan de markt, ben ik blij te zien dat we deze groei vasthouden in het eerste kwartaal van het nieuwe financiële jaar. Een combinatie van nieuwe producten en diensten, uitstekende kwaliteit van ons netwerk, uitgebreide roaming services en hoogstaande kwaliteit van onze klantenservice werpt zijn vruchten af, en leidt ertoe dat meer mensen en bedrijven voor Vodafone kiezen.”

Ook Ericsson en Sony Ericsson hebben een kleine duikeling gemaakt op de beurs. Dit na berichten dat de producent 2000 man de laan uit gaat sturen dit jaar. De hele telecomsector heeft te lijden van de verlaagde vooruitzichten van Vodafone en Sony Ericsson. KPN verliest een kleine 6% vandaag op de beurs.

koersvoda

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters