Telecomveiling levert Nederland vierde mobiele provider op: Tele2

De veiling van mobiele telefoon- en internetfrequenties heeft Nederland een vierde telecomprovider opgeleverd: Tele2. Die was al actief in Nederland, maar mag nu een eigen netwerk aanleggen.

De veiling werd gewonnen door de bestaande drie telco’s KPN, Vodafone en T-Mobile, en als vierde provider komt daar dus Tele2 bij. De veiling heeft de Nederlandse staat 3,8 miljard euro opgebracht.

Er zijn onder de vier telco’s in totaal 41 vergunningen voor het gebruik van telecomfrequenties verdeeld. De meeste gingen naar KPN en T-Mobile, die er beide vijftien hebben gekocht. De bestaande drie providers hebben hun frequentiepakket uitgebreid. Met d etoevoeging van Tele2 heeft het Agentschap Telecom er vertrouwen in dat de Nederlandse consumenten de komende zeventien jaar goed worden bediend. Ook kunnen alle vier de providers een nieuw LTE-netwerk aan hun klanten aanbieden. LTE is nu in Nederland nog niet beschikbaar; deze supersnelle mobiele internettechnologie maakt gebruik van de 4G-banden die vandaag pas tijdens de veiling zijn verdeeld.

Met de toevoeging van een vierde partij op de mobiele telecommarkt verwacht het Agentschap Telecom dat er meer concurrentie ontstaat, waar consumenten baat bij hebben omdat de partijen beter zouden moeten letten op de prijzen en de kwaliteit van het gebodene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. bartvuijk -

      Ik denk dat een van de grote drie Tele2 gaat opkopen, want dat zagen we ook na de veiling van de 3G-frequenties een paar jaar geleden. En dan zijn we weer terug bij af, met nog hogere tarieven want die 3,8 miljard moet uiteindelijk uit onze zakken komen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters