Telecomveiling levert Nederland vierde mobiele provider op: Tele2

De veiling van mobiele telefoon- en internetfrequenties heeft Nederland een vierde telecomprovider opgeleverd: Tele2. Die was al actief in Nederland, maar mag nu een eigen netwerk aanleggen.

De veiling werd gewonnen door de bestaande drie telco’s KPN, Vodafone en T-Mobile, en als vierde provider komt daar dus Tele2 bij. De veiling heeft de Nederlandse staat 3,8 miljard euro opgebracht.

Er zijn onder de vier telco’s in totaal 41 vergunningen voor het gebruik van telecomfrequenties verdeeld. De meeste gingen naar KPN en T-Mobile, die er beide vijftien hebben gekocht. De bestaande drie providers hebben hun frequentiepakket uitgebreid. Met d etoevoeging van Tele2 heeft het Agentschap Telecom er vertrouwen in dat de Nederlandse consumenten de komende zeventien jaar goed worden bediend. Ook kunnen alle vier de providers een nieuw LTE-netwerk aan hun klanten aanbieden. LTE is nu in Nederland nog niet beschikbaar; deze supersnelle mobiele internettechnologie maakt gebruik van de 4G-banden die vandaag pas tijdens de veiling zijn verdeeld.

Met de toevoeging van een vierde partij op de mobiele telecommarkt verwacht het Agentschap Telecom dat er meer concurrentie ontstaat, waar consumenten baat bij hebben omdat de partijen beter zouden moeten letten op de prijzen en de kwaliteit van het gebodene.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters