Telecomwaakhond gaat hogere boetes uitdelen

De OPTA is van plan om hogere boetes te gaan uitdelen voor zware overtredingen. Ook gaan ze boetes verdubbelen voor bedrijven die twee keer dezelfde overtreding begaan.

OPTA

Chris Fonteijn, voorzitter van de OPTA, heeft donderdag de plannen bekend gemaakt van de Telecom autoriteiten in 2010. Daar vallen onder meer hogere boetes, aanpakken spammail en het stimuleren van innovatie.

De hogere straffen voor overtredingen moeten vooral een afschrikwekkend effect hebben op bedrijven die vaker dezelfde regels overtreden. Als voorbeeld wordt KPN genoemd, dit bedrijf is vaker dan één keer beboet voor het aanbieden van ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten. Als KPN in de toekomst deze fout nog een keer maakt kan het een twee keer zo zware straf verwachten.

Stimuleren van innovatie staat hoog op de agenda van de telecomwaakhond. De afgelopen tijd zijn ze bezig geweest met het bevorderen van de aanleg van breedbandnetwerken. Dit hebben ze gedaan door afspraken te maken met providers over de tarieven voor deze netwerken. Voor investeerders betekent dit dat ze vooraf weten wat het hun op gaat leveren.

Bron: nu.nl

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters