Telefoon als bankpas is er sneller dan later

De proef die bij een paar C1000 filialen werd gehouden is een groot succes aldus de testers en C1000. Volgens hun is het alleen nog wachten op voldoende telefoons die het systeem ondersteunen.

Je telefoon uit de zak halen om die tegen een schermpje te houden en dan je pincode intoetsen om van je Rabo-rekening te laten afschrijven werkt sneller dan een pas uit je portemonnee halen, die door een gleuf trekken en dan je pincode intoetsen. Deze simpele verklaring ligt ten grondslag aan het succes van de proef ‘Betalen met je mobieltje’ die afgelopen zomer is begonnen in Molenaarsgraaf.

De toestellen zijn uitgerust met Near Field Communicsation, technologie voor draadloos uitlezen op korte afstand: het mobieltje met de betaalchip van NXP wordt tegen het betaalapparaat aangehouden. “Het merendeel van de honderd deelnemende klanten betaalt in de supermarkt alleen nog met de mobiele telefoon”, aldus Schuitema, dat een helder filmpje op de site heeft over mobiel betalen.

In de praktijk ging het zo probleemloos als in de film: behalve voor pin-betalingen
gebruiken de deelnemers hun mobieltje ook om elektronische statiegeldbonnen in te wisselen bij de kassa, op de bankrekening te storten of te doneren aan een goed doel. Zo heeft de supermarkt in de proef al ruim 700 euro opgehaald voor Dorkas, een hulporganisatie voor Oost-Europa en Afrika.

1659900208_1999998498_nfcsupermarkt 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via