Telefoon van terrorist gekraakt zonder hulp van Apple

Het Amerikaanse ministerie van Justitie stopt de pogingen tegen Apple om inzage te krijgen in de iPhone van de terrorist. Het is justitie gelukt om deze telefoon te kraken zonder hulp van Apple.

De zaak tussen de FBI en Apple was vorige week uitgesteld omdat een derde partij aangaf dat zij de telefoon van de terrorist op een andere manier konden kraken. Het gaat om de iPhone 5C van Syed Rizwan Farook. Hij was één van de twee schutters die in San Bernardino veertien mensen om het leven bracht.

Apple FBIiPhone 5C

De iPhone 5C van de terrorist was gevonden en de FBI wilde informatie achterhalen over de schietpartij, maar Apple gaf geen toestemming voor het kraken van dit toestel. Zij gaven geen toestemming hiervoor omdat dit de beveiliging van alle iPhones onveiliger zou maken.

Overwinning van Apple

Apple ziet dit als een overwinning: “Vanaf het begin maakten we bezwaar tegen het bevel van de FBI dat Apple een achterdeurtje in de iPhone moest bouwen, omdat het verkeerd was en een gevaarlijk precedent zou kunnen stellen”, verklaring van Apple.

Verklaring van de rechtbankApple FBI

In een verklaring van de rechtbank wordt aangegeven dat ze succesvol toegang hebben gekregen tot de iPhone van de terrorist en dat ze geen assistentie meer nodig hebben van Apple. In deze verklaring wordt niet aangegeven om welke informatie het gaat en of de informatie relevant is met betrekking tot de aanslag. Ook wordt aangegeven dat de iPhone 5C op iOS 9 moet draaien om het te kraken.

De telefoon van de terrorist was vergrendeld met een pincode. Na tien keer een onjuiste code in te voeren, bestaat de kans dat de informatie op het toestel blijvend onleesbaar is. Hackers hadden al aangegeven dat het een moeilijk opgave is om het toestel te kraken. Nu is het dus toch gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters