Telefooncellen ingehaald door mobiele telefoon

KPN heeft bekend gemaakt dat het gaat stoppen met het exploiteren van de openbare telefooncel. De telco meent dat het niet meer rendabel is om de telefooncellen nog werkzaam te houden. De exploitatie wordt overgenomen door RBL Telecom.

Telefooncel

KPN heeft middels een persbericht gemeld dat het gaat stoppen met het uitbaten van telefooncellen. De telco is van mening dat de kosten de laatste tijd te hoog zijn waardoor het niet meer rendabel is om ze nog op de straat te houden. De telefooncel is al tientallen jaren in het straatbeeld te vinden en vroeger was het zo dat voor elke 5000 inwoners er een hokje moest staan om zo te kunnen bellen. Sinds 2008 is deze plicht echter opgeheven met de komst van de mobiele telefoon en KPN is dan ook van mening dat hierdoor de telefooncel overbodig is geworden. In Nederland zijn er ongeveer 19.3 miljoen mobiele telefoons in omloop waardoor elke bewoner wel een telefoontje lijkt te hebben.

De exploitatie van de telefooncellen wordt nu overgedragen aan RBL Telecom die ongeveer 250 telefooncellen zonder reclame zal gaan voortzetten. Daarnaast zullen er ook hokjes met een telefoon blijven bestaan die voorzien zijn van reclame. Dit zal vooral op stations en andere drukke plekken het geval zijn. Voorlopig blijven er telefooncellen in het straatbeeld staan, alleen is de vraag nog hoe lang de nieuwe partij dat nog kan opbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Zoals in het artikel staat is de plicht van een cel per 5000 inwoners twee jaar geleden opgeheven en heeft KPN nu de hele uitbating van de cellen overgedragen. Dus het is wel degelijk ander nieuws. Maar ik ben het helemaal met je eens dat telefooncellen wel al lang verleden tijd zijn 😉

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters