Telefoonmaker Kogan schrapt Android telefoon

Het leek zo mooi, het Australische bedrijf Kogan zou een goedkope (iets meer dan honderd euro) Android telefoon op de markt gaan brengen en het beestje zou nog een iPhone-clone moeten worden ook. Helaas blijkt het nu toch niet haalbaar.

In december van vorig jaar kondigde de Australische telefoonmaker Kogan aan dat er een iPhone-clone op de markt zou komen voor ongeveer honderd euro, met als besturingssysteem Android. Een paar weken later moest het bedrijf daarop terugkomen, het toestel, de Agora, zou duurder worden (150 euro ongeveer) en eerder op een Blackberry lijken dan op een iPhone. En nu, als klap op de vuurpijl, ziet het Australische bedrijf er helemaal vanaf. Door ‘potential future interoperability issues’ is het toestel nu voorgoed afgeserveerd.

1228386104 

De voornaamste reden? De resolutie van het scherm is zo laag, dat de meeste applicaties er niet op willen draaien. Opvallend detail is dat het toestel volgens de makers klaar was om de winkels in te gaan. Het zou nog enkele dagen gaan duren voordat het toestel definitief in de winkel zou liggen, aldus de makers. Het op gang brengen van de productie was zelfs al begonnen.

Waarom het toestel dan op het laatste moment dan toch niet op de Australische markt gaat verschijnen zou met ‘de toekomst’ te maken hebben. De leverancier zegt zelf op zijn blog dat zij het merk Kogan niet willen verbinden aan een toestel wat niet rijp zou zijn voor de toekomst. Iedereen die een toestel besteld heeft en daar reeds voor betaald heeft zal zijn geld binnen 7 dagen terugkrijgen. Overigens is er ook goed nieuws over dit toestel te melden, de maker heeft het over een redesign van de Agora, waardoor er toch nog kans blijft voor een nieuw toestel.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters