Telegram 4.0 nu beschikbaar: dit is er nieuw

De populaire chat-app Telegram heeft een grote update ontvangen. Maak kennis met Telegram 4.0, een update die het platform naar een hoger niveau tilt.

Telegram 4.0: grote update

Telegram is nog altijd een zeer populair alternatief voor WhatsApp. De chat-app wordt geregeld bekritiseerd omdat terroristen er veel gebruik van zouden maken, maar dat neemt niet weg dat het aantal gebruikers nog steeds rap groeit. Het inhalen van Facebook is misschien een te ambitieuze doelstelling, maar de ontwikkelaars hebben wel een eigen schare aan trouwe gebruikers weten te verzamelen.

Het team achter de versleutelde chat-app heeft onlangs een flink aantal nieuwe functies toegevoegd. Maak kennis met Telegram 4.0, een grote update die naar Android en iOS wordt uitgerold. De update voegt onder andere videoberichten en Telescope aan de chat-app toe.

Videoberichten versturen en Telescope

Na het installeren van de update kun je dus videoberichten sturen. Ga naar een chat en klik op het microfoontje om de camera-modus te openen. Houd daarna de cameraknop ingedrukt om een korte video op te nemen. Telegram begint al tijdens het opnemen met het versturen, waardoor ze veel sneller aankomen dan je gewend bent van bijvoorbeeld WhatsApp.

Telegram 4.0

Een vrij basic functionaliteit, maar Telegram richt er een nieuw videoplatform voor op: Telescope. Je videoberichten kun je namelijk ook delen met mensen die helemaal geen Telegram-account hebben. Je krijgt dan een linkje om te delen, alsof je een Youtube video naar je vrienden stuurt.

Telegram 4.0

Het is op het moment van schrijven nog onduidelijk of het videoplatform ook echt een eigen pagina krijgt waar je door video’s kunt browsen, of dat het enkel om een platform gaat waarmee de bestanden gehost worden.

Betalen voor bots

Telegram staat bekend om zijn uitstekende implementatie van bots. Andere ontwikkelaars kunnen hun eigen bots voor het platform ontwikkelen. Dat kunnen bots zijn om pizza’s mee te bestellen, maar ook complete gesprekspartners. Denk een beetje aan wat Facebook nu met Messenger doet, maar dan een stap verder.

Die ontwikkelaars kunnen nu eindelijk betaald worden voor hun diensten. Ontwikkelaars kunnen middels Bot Payments nu onafhankelijk van de locatie van de gebruiker donaties ontvangen. Het kan een stap verder gaan dan donaties.

Telegram 4.0

Met Telegram 4.0 kunnen ontwikkelaars in principe bots bouwen waarmee gebruikers vanuit hun chat diensten en producten bestellen. Het lijkt een kleine toevoeging, maar dit geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om een rijk platform met allerlei toepassingen te creëren.

De betaalinformatie kan beveiligd worden met 2-step verification. Zo kun je elke keer weer meteen betalen, zonder dat je eerst al je gegevens hoeft in te voeren. Op iOS ondersteunt het platform zelfs Apple Pay. Het team achter Telegram beweert nog veel meer nieuwe functies in de pijplijn te hebben zitten, dus houd de app in de gaten!

Bron: Telegram

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters