Telegram heeft nu 35 miljoen gebruikers

Whatsapp-kloon Telegram heeft nu 35 miljoen gebruikers, wereldwijd. De messaging-app is in korte tijd enorm populair geworden. Toch is WhatsApp nog een stuk populairder met bijna een half miljard gebruikers.

WhatsApp-concurrent Telegram heeft al 800.000 Nederlandse abonnees screenshot-0

Telegram werd plotseling populair nadat WhatsApp door Facebook werd overgenomen. Veel gebruikers vrezen voor hun privacy en schakelden over naar Telegram, dat geavanceerde privacybescherming zegt te bieden.

De 35 miljoen gebruikers zijn volgens Techcrunch echte, actieve Telegramgebruikers, die de app in ieder geval een paar keer per maand gebruiken. Dagelijks maken zo’n vijftien miljoen mensen gebruik van de app. Per week worden zo’n acht miljard berichten afgeleverd. Dat zijn cijfers over de laatste dertig dagen.

Vorig jaar oktober had Telegram nog geen 100.000 gebruikers die dagelijks actief waren. Maar direct na de overname van WhatsApp door Facebook kreeg de app er vijf miljoen klanten bij. De interface is vrijwel hetzelfde als die van WhatsApp, en de beloofde privacybescherming trok overstappers van WhatsApp snel over de streep.

De privacybescherming gaat vrij ver, zo is er de mogelijkheid om een discussie te verwijderen op de eigen telefoon, maar ook op de telefoon van de ontvanger. Telegram heeft de afgelopen weken veel nieuwe functies aan de app toegevoegd, zoals de mogelijkheid om audioberichten af te leveren.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters