Telegram krijgt audio oproepen en gebruikt emoji encryptie

De messaging app Telegram wordt vaak gezien als een beter beveiligde versie van WhatsApp. Gebruikers van Telegram zullen blij zijn te horen dat de app, net zoals WhatsApp, nu ook audio oproepen gaat ondersteunen. In West Europa is de feature al beschikbaar. De rest van de wereld zal er nog even op moeten wachten, maar dat zal niet lang meer duren. Geheel in Telegram stijl zullen de oproepen natuurlijk ook Telegram’s strenge encryptie krijgen.

Telegram End-to-end encryptie voor veilige audio oproepen

Telegram emoji encryptieDe oproepen worden beveiligd door een end-to-end encryptie. Dit zou ervoor moeten zorgen dat het niet mogelijk is de bestanden te onderscheppen. Bij end-to-end encryptie kunnen alleen de zender en ontvanger de inhoud van de communicatie zien of horen. De tegenhanger van end-to-end encryptie is TLS encryptie, waarbij de aanbieder van de dienst ook toegang heeft tot de communicatiebestanden. Telegram heeft voor de oproepen een extra encryptie bedacht. In plaats van de standaard sleutels, die normaal gesproken worden gebruikt, worden er sets van vier emoji’s gebruikt als sleutel.

Emoji’s als encryptie sleutel

Bij telegram kunnen tekstberichten versleuteld verstuurd worden door de Secret Chat modus te gebruiken. Deze wordt niet automatisch gebruikt en moet handmatig ingesteld worden. Audio oproepen worden wel automatisch versleuteld. De gebruikers hoeft hiervoor geen extra handelingen te verrichten. Om er 100% procent zeker van te zijn dat het gesprek niet wordt afgeluisterd kunnen de emoji sleutels als extra controle gebruikt worden. Op het scherm van de beller en ontvanger verschijnen bij het bellen vier emoji’s. Wanneer deze emoji’s op beide schermen hetzelfde zijn is het gesprek zeker veilig. Komen ze niet overeen, dan is het verstandig het gesprek te herstarten en weer een emoji controle uit te voeren.

Neuraal netwerk voor betere kwaliteit en ervaring

Om de kwaliteit en ervaring tijdens audiogesprekken te blijven verbeteren, worden de gesprekken gevoerd door een neuraal netwerk. Deze vergaart technische gegevens van de gesprekken en past verschillende parameters aan ter verbetering.
Bron: Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters